Rusia susţine că inspectorii ONU au ignorat dovezile furnizate de Siria despre atacul de la Damasc

Rusia a acuzat miercuri inspectorii ONU care au anchetat atacul chimic de la 21 august de la Damasc că au ignorat în raportul lor final dovezile concludente care le-au fost transmise de guvernul sirian, relatează AFP.
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 06:51
Rusia susţine că inspectorii ONU au ignorat dovezile furnizate de Siria despre atacul de la Damasc

„Aceste dovezi sunt foarte concludente” şi „suntem îngrijoraţi că nu au primit atenţia necesară în raportul” misiunii ONU, a declarat la Damasc Serghei Riabkov, ministrul rus adjunct al Afacerilor Externe, care a ţinut un discurs în engleză şi ale cărui declaraţii au fost traduse de televiziunea rusă.

În timp ce occidentalii acuză regimul sirian, Rusia a declarat de mai multe ori că atacul chimic de la 21 august a fost o provocare realizată de rebeli pentru a suscita o intervenţie militară străină, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Externe Serghei Lavrov.

Dovezile deţinute de autorităţile siriene cu privire la atacul survenit la 21 august la Ghouta, o suburbie a Damascului, „au fost comunicate lui (Ake) Sellstroem, care conduce grupul de inspectori ONU”, a declarat Riabkov, după întâlniri cu conducerea siriană.

„Aceste dovezi sunt foarte concludente, sunt compuse din rezultate ale analizelor probelor biologice adunate de la faţa locului”, a precizat el.

Acest ansamblu de indicii este „foarte factual” şi nu are „nicio distorsiune politică”, a asigurat Raibkov. Experţii ruşi le vor studia îndeaproape, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...