1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Rusia trimite al 57-lea convoi umanitar în estul Ucrainei

Rusia a trimis al 57-lea convoi de ajutor umanitar în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a anunţat joi Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă rus, informează agenţia Xinhua.

27 oct, 2016 | Agerpres

'Convoiul format din peste 40 de maşini transportă mai bine de 440 de tone de ajutoare: produse alimentare, jucării pentru copii şi medicamente', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Potrivit ministerului, ajutorul umanitar este din partea organizaţiilor publice şi sindicatelor din diferite regiuni ale Rusiei.

Începând de la mijlocul lunii august 2014, Rusia a trimis peste 64.000 de tone de ajutor umanitar în estul instabil al Ucrainei, unde locuitorii se confruntă cu o criză umanitară gravă.

Conflictul în curs între forţele guvernamentale ucrainene şi miliţiile pro-independenţă a început în aprilie 2014, aminteşte Xinhua.

Liderii aşa-numitului format Normandia ce cuprinde Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa s-au întâlnit săptămâna trecută pentru discuţii asupra implementării Acordului de la Minsk pentru estul Ucrainei şi au convenit asupra unei noi foi de parcurs pentru pace.

Acordul de pace de la Minsk pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei a fost obţinut de liderii grupului Normandia în februarie 2015 la Minsk, capitala Belarus. Cu toate acestea, tratatul de pace nu a fost pe deplin implementat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO