1EUR = 4.8347 RON

Extern

Rusia trimite în Crimeea noi tipuri de armament - Serviciul de informaţii al armatei ucrainene

Rusia trimite în mod activ în Crimeea (anexată în martie 2014) noi tipuri de armament, inclusiv submarine echipate cu cele mai noi rachete de croazieră şi sisteme de rachete de coastă, consolidându-şi astfel unităţile aeriene şi navale din peninsulă, a declarat reprezentantul Direcţiei principale de informaţii a armatei ucrainene (GUR), Vadim Skibiţki, într-o intervenţie la postul de televiziune '5-îi kanal' din Kiev, potrivit portalului Rbc.ua.

05 mai, 2016 | Agerpres

'Acum acolo sunt aduse în mod activ noi tipuri de armament modern, echipamente şi arme, care nu puteau fi instalate în peninsulă înainte de anexarea Crimeii', a indicat Skobeţki. Potrivit acestuia, Rusia a creat la ora actuală în Crimeea o grupare armată foarte puternică şi intenţionează să o întărească pe viitor.

'Primele care au fost aduse acolo sunt cele mai noi submarine echipate cu rachete de croazieră de ultimă generaţie. Acestea acoperă întregul teritoriu al Ucrainei. Mai sunt sisteme de apărare de coastă, ce nu existau până acum. Ei (ruşii) ... îşi consolidează grupările navală şi aeriană din Crimeea', a subliniat reprezentantul GUR, într-o declaraţie televizată marţi seara.

În acest ritm al acumulărilor militare în peninsulă, către orizontul anului 2020 Rusia ar putea să ajungă la un potenţial militar în Crimeea ca pe timpul Uniunii Sovietice, conform estimărilor Serviciului de informaţii al armatei ucrainene.

Ministerul rus al Apărării anunţase încă de vara trecută că Flota din Marea Neagră (cu baza la Sevastopol) va fi modernizată, iar numărul submarinelor va creşte, aminteşte în acest context agenţia rusă de presă RIA Novosti în pagina sa electronică. În 2015, două submarine noi 'Novorossiisk' şi 'Rostov pe Don' din proiectul actualizat 636.3 'Varşavianka' au intrat în dotarea Flotei Rusiei din Marea Neagră. Tehnologia lor nedetectabilă le face practic invizibile odata intrate în imersiune. La rând urmează submarinul diesel-electric B-871 'Alrosa', care va fi utilizat exclusiv în regiunea Mării Negre.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO