1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Rusia, Ucraina şi UE au ajuns la un acord asupra livrărilor de gaze naturale

Rusia şi Ucraina, reunite la Bruxelles la iniţiativa Uniunii Europeme, au ajuns la un acord asupra livrărilor de gaze, suspendate de la 1 iulie, a anunţat vineri seară vicepreşedintele CE Maros Sefcovic, responsabil pentru Uniunea energetică, citat de AFP.

26 sep, 2015 | Economica

'Reuşită majoră: protocol asupra gazelor parafat' de Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană, a scris pe contul său de Twitter Maros Sefcovic, care a prezidat o reuniune trilaterală la Bruxelles.

Ucraina, care se confruntă cu dificutăţi financiare, depinde puternic de livrările de enrgie provenind din Rusia şi este, totodată, o ţară de tranzit-cheie pentru livrările către Occident. UE a mediat negocierile între cele două părţi, pe fundalul conflictului din Donbas, în estul Ucrainei.

"Este un pas crucial în vederea asigurării Ucrainei cu suficiente gaze naturale în această iarnă şi cu privire la faptul că nu vor exista ameninţări la adresa unui tranzit continuu, sigur şi fiabil de gaze naturale din Rusia către UE", a declarat Sefcovic după cinci ore de negocieri la Bruxelles.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO