Rusia va trimite parlamentari în SUA să discute direct cu congresmeni despre criza din Siria

Rusia va trimite parlamentari în Statele Unite pentru a discuta despre criza din Siria cu membri ai Congresului american, au anunţat luni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului rus în cursul unei întâlniri cu Vladimir Putin, relatează AFP.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 20:06
Rusia va trimite parlamentari în SUA să discute direct cu congresmeni despre criza din Siria

„Ne-ar plăcea să ne adresăm Senatului şi Congresului, pentru a dialoga în mod direct cu ei”, a declarat Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus), în timpul acestei întâlniri la care a participat şi preşedintele Dumei de Stat (Camera inferioară) Serghei Narîşkin.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat sâmbătă că va cere Congresului autorizarea pentru a lansa atacuri aeriene în Siria, care păreau până la acel moment iminente.

Putin şi-a exprimat satisfacţia faţă de iniţiativa parlamentarilor.

„Pentru a te înţelege mai bine reciproc, nu există alte mijloace în afara expunerii argumentelor şi punctelor de vedere. Angajarea unui dialog direct cu Parlamentul american pe tema Siriei va fi o cotribuţie notabilă la relaţiile ruso-americane”, a adăugat el.

Matvienko a anunţat că delegaţia intenţionează să întâlnească parlamentari americani până la 9 septembrie, data reînceperii activităţii Congresului după vacanţa de vară.

Occidentalii acuză regimul sirian că este autorul atacului chimic de pe 21 august, lângă Damasc, care a cauzat moartea a sute de persoane. Moscova, la rândul său, îi acuză pe rebeli că au folosit arme chimice, cu scopul de a discredita Guvernul, şi se opune categoric unor acţiuni militare.

Rusia, care susţine regimul de la damasc de la începutul conflictului în Siria, în urmă cu doi ani şi jumătate, a blocat până în prezent, împreună cu China, orice decizie în Consiliul de Securitate al ONU care viza să adopte sancţiuni sau să intervină împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...