1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Extern

Rusia va trimite parlamentari în SUA să discute direct cu congresmeni despre criza din Siria

Rusia va trimite parlamentari în Statele Unite pentru a discuta despre criza din Siria cu membri ai Congresului american, au anunţat luni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului rus în cursul unei întâlniri cu Vladimir Putin, relatează AFP.

02 sep, 2013 | Mediafax

"Ne-ar plăcea să ne adresăm Senatului şi Congresului, pentru a dialoga în mod direct cu ei", a declarat Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus), în timpul acestei întâlniri la care a participat şi preşedintele Dumei de Stat (Camera inferioară) Serghei Narîşkin.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat sâmbătă că va cere Congresului autorizarea pentru a lansa atacuri aeriene în Siria, care păreau până la acel moment iminente.

Putin şi-a exprimat satisfacţia faţă de iniţiativa parlamentarilor.

"Pentru a te înţelege mai bine reciproc, nu există alte mijloace în afara expunerii argumentelor şi punctelor de vedere. Angajarea unui dialog direct cu Parlamentul american pe tema Siriei va fi o cotribuţie notabilă la relaţiile ruso-americane", a adăugat el.

Matvienko a anunţat că delegaţia intenţionează să întâlnească parlamentari americani până la 9 septembrie, data reînceperii activităţii Congresului după vacanţa de vară.

Occidentalii acuză regimul sirian că este autorul atacului chimic de pe 21 august, lângă Damasc, care a cauzat moartea a sute de persoane. Moscova, la rândul său, îi acuză pe rebeli că au folosit arme chimice, cu scopul de a discredita Guvernul, şi se opune categoric unor acţiuni militare.

Rusia, care susţine regimul de la damasc de la începutul conflictului în Siria, în urmă cu doi ani şi jumătate, a blocat până în prezent, împreună cu China, orice decizie în Consiliul de Securitate al ONU care viza să adopte sancţiuni sau să intervină împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO