Ruşii antrenează separatiştii din estul Ucrainei – Pentagon

Militarii ruşi continuă să opereze pe teritoriul ucrainean, unde, printre altele, au instalat tabere de antrenament pentru miliţiile separatiste, a informat marţi Pentagonul, potrivit AFP.
Economica.net - mie, 15 apr. 2015, 03:51
Ruşii antrenează separatiştii din estul Ucrainei - Pentagon

‘Nu există nicio îndoială că ruşii continuă să opereze’ în teritoriile aflate sub controlul miliţiilor separatiste, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren.

‘Ruşii au instalat tabere de antrenament în estul Ucrainei, pentru a-i pregăti pe separatişti’, unde aceştia fac exerciţii de tragere cu armele şi de artilerie, a mai spus el.

De asemenea, ruşii dispun în estul Ucrainei ‘de elemente de control şi conducere care îi ajută să coordoneze operaţiunile militare’ pe teren, a menţionat purtătorul de cuvânt, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, ruşii ‘continuă să menţină sisteme perfecţionate de rachete sol/aer în apropiere de linia frontului, încălcând direct acordul de la Minsk’, a adăugat colonelul Warren.

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi şi un jurnalist a fost rănit marţi în estul separatist prorus al Ucrainei care se confruntă cu reanimarea tensiunilor, la două luni după intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu.

Şefii diplomaţiilor germană, franceză, rusă şi ucraineană, reuniţi luni seară la Berlin, şi-au exprimat ‘profunda îngrijorare’ în legătură cu încălcarea armistiţiului în Ucraina şi au cerut oprirea luptelor şi un dialog politic.

Situaţia din Ucraina va fi cu siguranţă luată în discuţie în cursul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai G7 care se desfăşoară marţi şi miercuri în pitorescul oraş-port Lübeck din nordul Germaniei.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...