Rușii au bombardat Odesa. Opt persoane au fost ucise şi alte cel puţin 18 rănite

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că opt persoane au fost ucise şi cel puţin alte 18 rănite în urma unor lovituri ruseşti asupra oraşului portuar Odesa, în sudul Ucrainei.
Ion Dobreanu - Dum, 24 apr. 2022, 09:09
Rușii au bombardat Odesa. Opt persoane au fost ucise şi alte cel puţin 18 rănite

„Opt persoane au murit în acest stadiu şi alte 18 sau 20 sunt rănite”, a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Un bilanţ precedent, difuzat de Serviciul pentru situaţii de urgenţă al guvernului ucrainean, consemna existenţa a şase morţi, între care şi un bebeluş de trei luni şi mai mulţi răniţi.

Potrivit lui Zelenski, „şapte rachete au vizat Odesa” sâmbătă, dintre care una „a lovit un imobil de locuit”, iar „două au fost doborâte” de sistemul de apărare antiaerian.

Armata aerului ucraineană afirmase pe Facebook că forţele ruse au lansat o serie de rachete de pe bombardiere Tu-95 aflate deasupra Mării Caspice.

Două rachete au lovit o instalaţie militară, iar alte două blocuri de locuit, potrivit armatei aerului. Alte două au fost distruse de sistemul de apărare antiaeriană, potrivit aceleiaşi surse.

„Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti împotriva Odesei este teroarea”, a acuzat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, lansând un apel să se pună „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete”.

Armata rusă a afirmat la rândul său sâmbătă că a vizat cu „rachete de înaltă precizie” un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa care adăpostea arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene.

Rușii susțin că au țintit un depozit de arme din Odesa

Armata rusă a afirmat sâmbătă că a ţintit cu „rachete de înaltă precizie” un important depozit de arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, potrivit France Presse.

„Forţele armate ruse au eliminat astăzi, cu rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune, un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa unde era stocat un important lot de arme străine livrate de SUA şi de ţări europene”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În total, rachetele ruseşti de înaltă precizie au vizat sâmbătă 22 de ţinte militare ucrainene, în special trei depozite de arme şi de muniţii în apropiere de Iliciovka şi Kramatorsk, care au fost distruse, potrivit ministerului.

La rândul său, aviaţia rusă a efectuat sâmbătă lovituri aeriene a 72 de situri militare ucrainene, vizând 16 depozite de armament de artilerie şi de carburanţi, conform aceleiaşi surse.

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air va zbura spre China, spune șeful companiei
Wizz Air va zbura spre China, spune șeful companiei
Compania aeriană Wizz Air ar putea oferi în viitor zboruri spre părți ale Chinei, spune József Váradi, CEO-ul companiei. Wizz Air are o treime din flotă finanțată de instituții din China,......
MedLife raportează o majorare de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an, concomitent cu o creștere robustă a marjelor
MedLife raportează o majorare de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an, concomitent ...
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru ...
Chimcomplex a finalizat proiectul de instalare pe platforma din Râmnicu Vâlcea a unei tehnologii pentru producerea de polioli ecologici
Chimcomplex a finalizat proiectul de instalare pe platforma din Râmnicu Vâlcea a unei tehnologii pentru producerea de polioli ...
Compania Chimcomplex S.A. Borzești a încheiat în data de 30 aprilie 2024 proiectul „Investing in innovative green technology ...
Ford ar putea produce anual 300.000 de maşini în Spania, din 2027
Ford ar putea produce anual 300.000 de maşini în Spania, din 2027
 Compania americană Ford Motor intenţionează să producă anual 300.000 de unităţi dintr-un nou model la fabrica sa ...