Ruşii sunt mai fericiţi ca niciodată, în pofida crizei legate de Ucraina – sondaj

Societatea rusă, care este pusă în situaţia de a face faţă unei crize cu Occidentul fără precedent de la 'războiul rece' şi totodată sancţiunilor ce vizează economia ţării, este mai fericită ca niciodată - încearcă să convingă un sondaj de opinie publicat joi de un institut apropiat puterii.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 16:02
Ruşii sunt mai fericiţi ca niciodată, în pofida crizei legate de Ucraina - sondaj

‘Indicatorul de bunăstare socială arată de trei luni o creştere fără precedent şi o stabilizare la un nivel excepţional de ridicat’, indică un studiu al Institutului de sondare a opinie publice VŢIOM, citat de AFP.

Acelaşi studiu mai arată că ‘indicele de satisfacţie în luna iulie a atins un nivel istoric (79 de puncte), indicele de bunăstare materială (76 de puncte) şi indicele de optimism (77 de puncte) au crescut de asemenea şi s-au stabilizat în luna iunie’.

În acelaşi timp, 23% din persoanele chestionate consideră că un război între Rusia şi vecinii săi este posibil, un procent în creştere cu 10 puncte în raport cu anul trecut.

În ceea ce priveşte trimiterea de trupe în Ucraina, ‘numai un sfert’ din cei chestionaţi sunt favorabili unei astfel de opţiuni, conform studiului menţionat.

VŢIOM notează că majoritatea ruşilor nu percep Occidentul drept un adversar militar. ‘În ultimii opt ani, nu mai mult de 13% din cetăţenii ruşi văd un pericol militar real’ venind dinspre Occident.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.600 de persoane din toată Rusia şi a fost publicat după decizia SUA şi UE de a impune noi sancţiuni împotriva Moscovei, acuzată de susţinerea rebelilor din estul Ucrainei.

Sondajele publicate recent la Moscova au arătat că ruşii nu se tem de sancţiunile impuse ţării lor, în timp ce economiştii estimează că efectele nu se vor face simţite imediat de către populaţie, notează AFP.

Aceleaşi sondaje arată o cotă de popularitate a preşedintelui rus Vladimir Putin de peste 80%, cotă care se menţine la acest nivel din luna martie, când a avut loc anexarea Crimeii la Rusia. De altfel, popularitatea preşedintelui Putin nu a coborât practic niciodată sub 60% de la venirea sa la putere, în anul 2000, mai notează agenţia citată.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...