1EUR = 4.8398 RON

Investiţii

Rusu, Banca Transilvania: Indicele BET ar putea depăşi 9.000 puncte, în acest an

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) ar putea să treacă de 9.000 de puncte în acest an, după vară, a declarat Dan Rusu, head of research Banca Transilvania (BT).

27 iun, 2017 | Agerpres

'Noi am făcut o statistică pe piaţa locală şi am observat că în ultimele 19 veri au existat doar 5 ani în care am avut scădere în iunie, iulie şi august. În rest am avut câştiguri. În medie, indicele BET a câştigat cam 14% în fiecare vară în care a închis pe plus', a spus Rusu, într-un clip publicat pe pagina de Youtube a operatorului pieţei de capital.

El a precizat că sunt de trei ori mai multe şanse ca vara să aducă plusuri în portofoliile investitorilor.

'Anul acesta vorbim de un an foarte bun. Până în mai, indicele BET a câştigat peste 20%. Tentaţia este foarte mare pentru mulţi investitori deja să-şi marcheze din profit. E vreme bună afara, lumea poate vrea să meargă în vacanţă, aşa că anul acesta este posibil să ne confruntăm cu ceva corecţii, consolidare a pieţei, dar aşteptăm ca piaţa să-şi reia creşterea şi indicele BET să treacă de 9.000 până la finalul anului, în cel mai rău caz la începutul anului viitor', a mai arătat oficialul BT.

Indicele BET se afla marţi la prânz la 8.169 puncte, iar de la începutul anului a crescut cu 15,29%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO