1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Ryanair cere UE să ia măsuri pentru prevenirea anulării zborurilor în Europa, din cauza protestelor controlorilor francezi

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a cerut Comisiei Europene să adopte măsuri pentru a preveni anularea zborurilor în Europa, în urma acţiunii de protest a controlorilor de trafic aerian din Franţa, care a fost prelungită cu patru zile, potrivit Agerpres.

25 mai, 2016 | Agerpres

Ryanair a lansat şi o petiţie online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian din Franţa (ATC), care afectează traficul aerian în toată regiunea.

Din cauza grevei, Ryanair a anulat joi 70 de zboruri din şi spre Franţa, fiind posibile alte întârzieri, din cauza celei de-a 47-a greve a controlorilor de trafic aerian din Franţa, începând din 2009.

Sindicatele controlorilor de trafic aerian din Franţa au anunţat noi acţiuni de protest în zilele de 3, 4 şi 5 iunie, în urma cărora vor fi anulate mii de zboruri deasupra Europei şi vor fi afectaţi milioane de pasageri.

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franţa şi protestează în urma reducerii personalului şi a lipsei investiţiilor în sistemele folosite de angajaţi.

Şeful Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că firma se aşteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acţiunilor de protest şi a efectelor atentatului de la Bruxelles.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO