1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Ryanair îşi va reduce capacitatea cu alte 20%, şi va ajunge, în octombrie 2020, la 40% din nivelul din octombrie 2019

Ryanair a anunțat astăzi că, din luna octombrie, își va reduce capacitatea cu încă 20% (în plus față de reducerea de 20% deja anunțată la jumătatea lunii august). Ryanair se așteaptă acum că capacitatea sa de octombrie va scădea de la 50% la aproximativ 40% din nivelurile din octombrie 2019, dar se așteaptă să mențină un procent de încărcare de 70% la acest program redus.

18 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Compania a confirmat că aceste reduceri de capacitate au fost necesare din cauza daunelor cauzate rezervărilor înainte de modificări continue ale restricțiilor și politicilor de guvernare ale UE, multe dintre acestea fiind introduse de scurt timp, ceea ce subminează disponibilitatea consumatorilor de a face rezervări în avans.

„Suntem dezamăgiți că ne reducem capacitatea de octombrie de la 50% din 2019 la 40%. Cu toate acestea, întrucât încrederea clienților este afectată de gestionarea necorespunzătoare a guvernului a politicilor de călătorie Covid, mulți clienți Ryanair nu pot călători din motive de afaceri sau din motive familiale urgente fără a fi supuși unor carantine defecte de 14 zile. Deși este prea devreme pentru a lua decizii finale cu privire la programul nostru de iarnă (din noiembrie până în martie), dacă tendințele actuale și gestionarea necorespunzătoare a guvernelor UE în ceea ce privește întoarcerea călătoriilor cu avionul și activitatea economică normală continuă, atunci pot fi necesare reduceri similare de capacitate perioada de iarnă. Îl chemăm pe ministrul transporturilor, Eamon Ryan, să explice de ce, peste două luni mai târziu, el încă nu a pus în aplicare niciuna dintre cele 14 recomandări ale Grupului operativ pentru aviație al guvernelor, care au fost înaintate guvernului pe 7 iulie. El ar trebui, de asemenea, să explice de ce NPHET a ținut Irlanda închisă ca Coreea de Nord de la 1 iulie, în timp ce Italia și Germania au eliminat toate restricțiile de călătorie intra-UE și au livrat rate de caz Covid care sunt mai mici de jumătate din rata, pe care NPHET o are prezidat în Irlanda. Călătoria aeriană în UE nu este problema și aceste interdicții de călătorie defecte nu reprezintă o soluție”, a spus un purtător de cuvânt al Ryanair.

În unele țări (precum Irlanda), unde guvernul a menținut restricții de călătorie excesive și defecte de la 1 iulie, cazurile de infectare cu Covid-19 au crescut în ultimele săptămâni la 50 la 100.000 de locuitori - mai mult decât dublu față de Germania și Italia - unde călătoriile aeriene intra-UE au fost permise de la 1 iulie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO