1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Ryanair, profit de un miliard de euro în anul închis pe 31 martie şi pierderi estimate de 200 de milioane de euro între aprilie şi iunie 2020

Comania aeriană low-cost Ryanair a obţinut un profit de circa un miliard de euro în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie, în creştere de la 885 milioane de euro, anul trecut. Traficul de pasageri al companiei a crescut cu 4%, la 149 de milioane de oameni, iar venitul pe pasager s-a majorat şi el cu 6% la 57 de euro. De la mijlocul lunii martie flota Ryanair a fost aşezată la sol din cauza interdicţiilor provocate de pandemia de coronavirus.

18 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Compania estimează că operează circa 1% din programările pentru perioada aprilie - iunie 2020.

Ryanair se aşteaptă ca o parte dintre zboruri, maximum 50%, să repornească între iulie şi septembrie 2020.

Potrivit unui comunicat al companiei, când Ryanair va reveni la programul stabilit, Europa va fi în continuare tulburat de pandemie şi de ajutoarele oferite de unele state europene companiilor naţionale de transport aerian, circa 30 de miliarde de euro fiind direcţionaţi de către statele către companii precum Lufthansa Group, Air France-KLM, Alitalia, SAS and Norwegian among others.

De aceea, compania se aşteaptă ca traficul redus să fie subiectul unui politici semnificative de discount, uneori sub preţul de cost, în cazul acestor giganţi spijiniţi de statele respective. 

Compania a tăiat salariile cu 20%, iar 3.000 dintre angajaţii săi au fost disponibilizaţi. De asemenea, Ryanair se aşteaptă la pierderi de circa 200 de milioane de euro în primul trimestru al anului financiar (aprilie-iunie 2020) şi estimează că va transporta doar 80 de milioane de oameni în acest an financiar, cu aproape 50% sub cifrele estimare iniţial, de 154 de milioane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO