1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Ryanair reduce capacitatea de transport a flotei sale la 40% în perioada de iarnă

Ryanair a decis să reducă capacitatea de transport persoane de la 60%, la 40% faţă de anul trecut pentru sezonul de iarnă (noiembrie 2020 - martie 2021).

15 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Compania se aşteaptă să păstreye circa 65% din reţeaua de rute de iarnă, dar cu frecvenţe de zboruri mai reduse. Suplimentar, alături de închiderea pentru iarnă a bazelor din Cork, Shannon şi Toulouse, Ryanair a anunţat că bazele din Belgia, Germania, Spania, Portugalia şi Viena vor funcţiona la capacitate diminuată.

Cu capacitatea de iarnă redusă la şi un procent de încărcare de circa 75%, Ryanair se așteaptă  ca pentru anul 2021 traficul să scadă la circa 38 de milioane de pasageri, deși aceste caracteristici ar putea suferi modificări dacă guvernele din UE vor continua să managerieze eronat traficul aerian și dacă vor mai impune lockdown-uri peste iarnă. 

„Am continuat să ne flexibilizăm capacitatea în septembrie și octombrie pentru a reflecta atât condițiile pieței, cât și modificarea restricțiilor guvernamentale, cu obiectivul de a menține un factor de încărcare de 70%, care ne permite să operăm cât mai aproape de echilibru posibil și să reducem la minimum consumul de numerar. În timp ce situația Covid rămâne fluidă și greu de prezis, acum trebuie să reducem prognoza de trafic pe tot anul la 38 de milioane de pasageri. Deși regretăm profund aceste reduceri ale programului de iarnă, acestea ne-au fost forțate de gestionarea greșită a guvernului în ceea ce privește transportul aerian al UE. Îndemnăm toate guvernele UE să adopte imediat și pe deplin sistemul de semaforizare al Comisiei Europene, care permite continuarea călătoriei aeriene în siguranță între statele UE la nivel regional (fără restricții de călătorie defectuoase) pentru acele țări și regiuni din Europa, care este capabilă să demonstreze că ratele cazurilor Covid sunt mai mici de 50 la 100.000 de locuitori”, spune Michael O'Leary, CEO Ryanair.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO