1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Ryanair renunţă la unele pieţe şi schimbă strategia pentru estul Europei

Conducerea operatorului low-cost Ryanair schimbă foaia în discuţiile cu sindicatele: pentru a evita respectarea concesiilor făcute în urma grevelor şi menţionate în noile contracte colective de muncă, şefii companiei vor renunţa la unele pieţe şi ameninţă că vor muta mare parte din activităţi pe subsidiara Ryanair Sun, relatează Digi24.ro.

04 dec, 2018 | ECONOMICA.net

E o divizie separată ultra low cost, care operează în Polonia, dar care are rezultate bune. Iar angajaţii acestei subsidiare vor fi plătiţi în baza unor contracte de tip PFA. Cei care se opun, ar urma să fie concediaţi.

În acest fel, operatorul împuşcă doi iepuri. Scapă de gura sindicatelor şi îşi sporeşte şi prezenţa în estul Europei. E o decizie care nu le pică bine sindicatelor, dar operatorul e pregătit sa meargă înainte.

Ryanair susţine că toate contractele salariaţilor care vor lucra în subsidiara poloneză a Ryanair vor fi modificate după modelul celor deja existente acolo.

Adică, vor fi contracte individuale de muncă, de prestări servicii. În acest fel, angajaţii nu vor avea reprezentarea într-un sindicat care să apere drepturile. Practic nu vor mai fi angajaţi ci parteneri de afaceri, potrivit Digi24.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO