S-a deschis cel de-al doilea magazin Jumbo din Bucureşti

Retailerul grec de jucării şi produse pentru casă Jumbo şi-a pus sigla pe cel de-al doilea magazin din Bucureşti şi al treilea din ţară. Deschiderea a avut loc pe 24 octombrie, cu cea mai mare discreţie din partea companiei.
Alina Stanciu - mie, 29 oct. 2014, 12:17
S-a deschis cel de-al doilea magazin Jumbo din Bucureşti

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia, a inaugurat pe 24 octombrie, cu maximă discreţie, cel de-al doilea magazin din Bucureşti şi al treilea al reţelei. Unitatea are o suprafaţă de 12.000 de mp şi  este situată în cartierul Berceni, pe strada Dealul Bisericii nr 67-109, în cadrul centrului comercial dezvoltat de Arcade Property Management. Compania a luat astfel locul OBI, retailer Do It Yourself care s-a retras din România în vara acestui an.  

Programul de funcţionare al magazinului este de luni până duminică, începînd cu ora 10 şi până la 21.

Aceasta este a doua colaborare dintre greci şi Arcade, întrucât primul magazin Jumbo din Bucureşti s-a deschis tot într-un parc de retail dezvoltat de aceştia, cel situata pe Bd  Theodor Pallady nr 51. Primul magazin Jumbo din România  a fost deschis în toamna anului trecut la Timişoara, în spaţiul eliberat de Real operat de compania germană Metro Group.

Deschidere fără reclamă

Potrivit reprezentanţilor companiei, cu ocazia deschiderii magazinul nu a organizat campanii promoţionale, întrucât „magazinul are preţuri foarte bune tot timpul anului.”. Potrivit conceptului, Jumbo este un retailer cu preţuri medii de aproximativ 23 de lei, în jur de 70% din marfă fiind achiziţionată din statele asiatice. 

Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de companie, care este listată la Bursa din Atena, compania va mai deschide anul acesta, înainte de Crăciun, şi un al patrulea magazin în ţara noastră. Este vorba despre o altă unitate de 12.000 de metri pătraţi la Oradea. Unitatea din Oradea este amplasată pe Calea Radnei nr. 298., într-un alt fost magazin OBI. „Managementul companiei şi-a informat investitorii de faptul că, până la 1 decembrie 2014, vor începe operaţiunile a altor două unităţi în România. Unul este în Bucureşti, iar celălalt în Oradea”, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmează Jumbo Arad

Planurile de expansiunea ale companiei vizează însă alte unităţi, în afară de cele din Berceni şi Oradea. Potrivit anunţurilor de angajare lansate de companie, Jumbo are în vizor oraşe precum Arad, Piteşti şi Ploieşti, unde Obi a lăsat, de asemenea, spaţii comerciale mari neocupate. Prima deschidere a lui 2015 pentru Jumbo va fi la Arad. ” Un alt magazin se va deschide în Arad, în a doua jumătate a acestui an financiar (iulie 2014-iunie 2015)”, se mai precizează în comunicatul grecilor. Jumbo Arad va avea 12.000 de mp.

Jumbo a raportat în anul financiar iulie 2013-iunie 2014 vânzări totale în valoare de 541,85 de milioane de euro, cu 7,9% mai mult faţă de anul anterior. De asemenea, în primele două luni ale acestui an fiscal (iulie şi august), compania a înregistrat o creştere de peste 10% faţă de perioada similară a anului trecut. Reţeaua Jumbo numără în momentul de faţă 67 de magazine, din care 53 în Grecia, 4 în Cipru, 8 în Bulgaria şi 2 în România.

Jumbo a intrat în România în octombrie 2013, prin deschiderea unei unităţi de 13.000 de mp la Timişoara. A urmat pe 15 noiembrie inaugurarea unei unităţi în Bucureşti, pe bd. Theodor Pallady, în cadrul centrului comercial Arcade Pallady.

Conceptul Jumbo

Jumbo, o companie cu istorie de 26 de ani, a reuşit să se impună pe piaţa elena printr-un concept unic şi preţuri mici. Preţul mediu la Jumbo este de aproximativ 23 de lei. Actualele magazine au o suprafaţă medie de 8.600 de metri pătraţi şi comercializează 5 categorii mari de produse, cu accent pe jucării, care generează în jur de 31% din vânzări. La Jumbo se mai vând produse adresate bebeluşilor şi produse sezoniere care reprezintă câte 25% din vânzări, dar şi produse destinate locuinţei care generează 11% din vânzări. Majoritatea mărfurilor sunt însă foarte ieftine, într-un magazin existând în jur de 22.000 de produse cu un preţ mediu de 4,99 de euro, adică în jur de 23 de lei. În jur de 70% din produsele de pe rafturile Jumbo provin din Asia, iar 45% dintre ele aparţin unor mărci cunoscute.

 

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei, construită de firma autohtonă......
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...