S-a finalizat proiectul tehnic privind terminalul aeroportului Braşov

Reprezentanţii asocierii Bog'Art - UTI au predat, miercuri, Consiliului Judeţean Braşov proiectul Tehnic pentru Terminalul de pasageri, după cum au promis în momentul semnării contractului Terminalului de pasageri, se arată într-o informare a CJ Braşov.
Economica.net - mie, 18 dec. 2019, 18:48
S-a finalizat proiectul tehnic privind terminalul aeroportului Braşov

Acesta are a doua cea mai mare suprafaţă construită din ţară, după cel de la Aeroportul Cluj-Napoca (fără a lua în considerare Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti). Suprafaţa terminalului, de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe şi VIP.

Potrivit informaţiilor furnizate de Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, în cadrul terminalului proiectat au fost prevăzute spaţii pentru desfăşurarea conformă a activităţilor entităţilor responsabile din partea statului cu verificarea de securitate, frontieră şi control vamal. Fluxurile de securitate vor fi dotate cu echipamente de scanare de ultimă generaţie pentru controlul bagajelor şi al pasagerilor. Spaţiile comerciale prevăzute înainte şi după controlul de securitate vor asigura posibilitatea pasagerilor de a cumpăra suveniruri şi de a petrece în mod plăcut timpul în aeroport. La subsolul Terminalului pasageri va fi amplasat un sistem automat de sortare şi control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate şi un adăpost de protecţie civilă pentru protejarea personalului şi a pasagerilor. Termenul de execuţie a terminalului de pasageri (construcţii şi instalaţii) este de 9 luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi reprezentantul firmei Teche Construct Solutions SRL au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind asigurarea Serviciilor de Navigaţie Aeriană ANS la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Valoarea contractului este de 2.593.764,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 492.815,16 lei. Durata de realizare a contractului este de 6 luni.

Operatorul economic are doi subcontractanţi, Airport Gurus şi Cyrrus Projects, fiecare dintre aceştia urmând să subcontracteze 20% din întocmirea documentaţiilor tehnice pentru studiul de fezabilitate. Este vorba despre două firme de prestigiu în domeniul aeronautic: Airport Gurus are experienţă în proiecte similare realizate în Spania, Franţa şi Marea Britanie, iar Cyrrus Projects are certifcare de la Autoritatea Aeronautică engleză.

În cursul procedurii de licitaţie pentru selectarea firmei care să realizeze studiul de fezabilitate pentru Serviciile de Navigaţie Aeriană, CJ Braşov „a beneficiat de ajutorul ROMATSA pentru analiza tehnică a documentaţiilor depuse în cadrul procedurii, suport asigurat în baza protocolului de colaborare semnat în luna martie a acestui an”.

Un alt contract semnat miercuri de preşedintele CJ Braşov este cel cu Asocierea Venturo Investment SRL şi Ecoinstal Urban SRL pentru supervizarea lucrărilor şi dirigenţia de şantier la obiectivul de investiţii „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii, obiectul terminal de pasageri”, cu o valoare de aproximativ un milion de lei.

„Valoarea contractului este de 954.430 lei fără TVA, la care se adaugă TVA de 181.341,70 lei. Încheiem anul 2019 în forţă, prin semnarea acestor contracte esenţiale în implementarea proiectului Aeroportului şi prin finalizarea şi predarea documentaţiei de proiectare pentru Terminalul de pasageri. În 2020, vom intra în linie dreaptă cu tot ce înseamnă realizarea Aeroportului, atât pe partea construcţii, infrastructură aeroportuară şi de navigaţie, cât şi pe partea de certificare şi operare. Proiectul nostru se bucură de sprijinul şi susţinerea Guvernului. Suntem optimişti că lucrările de îndiguire a Bârsei vor fi realizate anul viitor de Ministerul Mediului, prin Administraţia Naţională Apele Române. Astfel, suntem din ce în ce mai aproape de îndeplinirea dezideratului nostru: finalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav’, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...