1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Se vinde cel mai scump teren agricol din România. Un român stabilit în Canada îl vrea ca să-şi facă fermă

O româncă şi-a scos teren arabil la vânzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul şi a găsit şi cumpărător. Este cel mai scump teren pus la vânzare după intrarea în vigoare a Legii terenurilor agricole. Investitorul interesat este un român stabilit în Canada.

05 feb, 2015 | | ECONOMICA.net

Un teren arabil de 40,9 hectare situat în judeţul Braşov a fost scos la vânzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul, de aproximativ 3 ori mai mult decât preţul mediu în judeţ. Anunţul de vânzare a fost publicat, conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul Ministerului Agriculturii şi este, conform monitorizărilor ECONOMICA.NET cel mai scump teren arabil scos la vânzare de la publicarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole (17/2014). Mai precis, pentru cei aproximativ 40 de hectare, proprietarul solicită 365.000 de euro.

Terenul compact ridică preţul

"În primul rând, preţul este justificat de faptul că terenul este compact. Sunt însă şi ceva construcţii pe el,nişte adăposturi de animale fără autorizaţiile necesare, dar pentru care proprietarul urmează să obţină actele. Proprietarul dorea să investească într-o fermă de vaci de carne, dar a renunţat la proiect", a declarat pentru ECONOMICA.NET Boeriu Iancu, primarul comunei Jibert, pe raza căreia se află terenul.

Cine vrea să cumpere

Potrivit edilului, terenul şi-ar fi găsit şi un cumpărător, un cetăţean român domiciliat în canada care are în plan să construiască o fermă de animale cu fonduri europene. "Din informaţiile mele s-a semnat deja un precontract de vânzare cumpărare cu un român domiciliat în Canada care doreşte să acceseze fonduri UE şi să demareze investiţia într-o fermă de vaci. Sunt şi 60-80 de capete acolo, dar nu ştiu dacă preţul lor este inclus în valoarea terenului din anunţ", a mai explicat primarul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO