1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

S-a vândut Oltchim: Chimcomplex Borzeşti, Dynamic Selling Group şi White Tiger Wealth Management au cumpărat active ale companiei

Companiile Chimcomplex Borzeşti, Dynamic Selling Group şi White Tiger Wealth Management au achiziţionat pachete de active ale combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

18 oct, 2017 | Agerpres
(update 18 oct, 2017 14:49) Administrator special Oltchim: La sfârşitul lui noiembrie vom vorbi despre un câştigător
"Ieri s-a semnat un prim contract de vânzare, cu cei de la Chimcomplex dar procedura nu este finalizată. Urmează ca zilele avestea să se semneze şi cu White Tiger, cel de-al doilea ofertant. Pentru secţia Ramplast este un singur ofertant, Dinamic Selling Group, cu care la fel, se va semna un contract. Practic, această semnare înseamnă că administratorii judiciari sunt de acord ca aceste companii să preia Oltchim şi ofertele lor să fie analizate de creditori, decizia finală fiind la aceştia. Aceştia trebuie să aibă în vedere atât preţul cât şi complexitatea şi clauzele contractuale privind funcţionarea activelor cumpărate. Creditorii au la dispoziţie şase săptămâni pentru a analiza documentaţia şi clauzele contractuale. La sfârşitul lunii noiembrie putem vobi despre un câştigător. Între timp, părţile semnatare au la dispoziţie 15 zile ca să depună scrisorile de garanţie pentru plata sumelor ofertate. Cine nu depune scrisoare de garanţie iese din schemă" a declarat pentru #economica# Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

Aceasta 'în contextul procedurii competitive de vânzare a activelor societăţii lansată de Oltchim S.A. la sfârşitul anului trecut.

Astfel, potrivit comunicatului citat, Oltchim a încheiat sau preconizează că va încheia în această săptămână contracte de vânzare de active cu Chimcomplex pentru pachetele de active nr. 1-5 şi parţial 7, cu Dynamic Selling Group pentru pachetul nr. 6 de active şi cu White Tiger Wealth Management cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial 9.

Reprezentanţii Oltchim au adăugat că în continuare se poată discuţii şi cu alţi ofertanţi.

'Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor', mai spun oficialii combinatului.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost scos la vânzare prin nouă pachete de active a căror valoarea totală de piaţă este de 293,728 milioane euro. Preţul de pornire a vânzării a fost de 307 milioane euro.

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa. Combinatul este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Dan Diaconescu a depus, în anul 2012, oferte pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim  alături de compania PCC, înregistrată în Germania, acţionar minoritar la Oltchim, şi firmele Aisa Invest şi Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO