1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

S-a vândut SFR, al doilea operator de telefonie mobilă din Franţa. Preţul: 17 miliarde de euro

Vivendi a convenit vânzarea SFR, al doilea mare operator de telefonie din Franţa, către grupul Altice, într-o tranzacţie evaluată la peste 17 miliarde euro, respingând o ofertă de la compania Bouygues, sprijinită în negocieri de guvernul de la Paris, potivit Bloomberg.

06 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Altice S.A., controlată de miliardarul Patrick Drahi, va plăti 13,5 miliarde euro în cash şi va ceda către Vivendi 20% din acţiunile grupului care va rezulta din fuziunea diviziei de telefonie Numericable cu SFR, potrivit Bloomberg.

Vivendi va mai primi în plus 750 de milioane de euro, dacă sunt atinse ţintele de vânzări, potrivit unui comunicat emis de companie. Tranzacţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Altice, citat de Bloomberg.

Vivendi a ales Altice, după ce aceasta a adăugat la ofertă alte 1,75 de miliarde de euro cash. Noua companie va fi controlată în proporţie de 60% de Altice, 20% de Vivendi, iar restul de 20% din acţiuni vor fi în flotare liberă pe bursă. Vivendi nu poate scoate la vânzare pachetul timp de cel puţin un an de la perfectarea tranzacţiei, iar Altice are drept de preempţiune.

Operatorul de telefonie mobilă SFR are 21 de milioane de clienţi, în timp ce Numericable, divizia Altice, are 1,7 milioane de clienţi în zona serviciilor de internet broadband fix.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO