1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

S-au subscris integral acţiunile Electrica cu preţ de vânzare redus. 52% subscrierea totală pe tranşa mică

La ora 15.30 se subscriseseră aproape 3 milioane de acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO), de vânzare a acţiunilor Electrica. În total, s-a subscris mai mult de jumătate din acţiunile de pe tranşa investitorilor mici.

16 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

 

 LISTARE ELECTRICA.

La ora 15.30 s-au subscris deja 2,972 milioane de acţiuni, peste volumul de 2,403 milioane de acţiuni, care sunt rezervate ordinelor date în primele cinci zile ale ofertei publice iniţiale (IPO), de vânzare a acţiunilor Electrica, şi care vor beneficia de reducere de preţ.

Cei care subscriu în această perioadă cu ordine mai mari de 1.000 acţiuni cumulate, vor beneficia de o reducere de 5% faţă de preţul final de adjudecare al IPO, pentru titlurile care depăşesc pragul menţionat. Celor care subscriu cel mult 1.000 de acţiuni li se garantează vânzarea (alocarea) volumului cerut.

Prospectul IPO Electrica prevede un număr maxim de 10 milioane de acţiuni cu alocare garantată, care nu vor mai intra în procesul de alocare pro-rata, în funcţie de gradul de suprasubscriere. Astfel că, din totalul de 12,403 milioane de acţiuni, rezervate în total pentru tranşa investitorilor mici, mai rămân 2,4 milioane care vor fi supuse reducerii de preţ

Suprasubscrierea era de peste 23% (peste cele 2,4 milioane rezervate) , ceea ce înseamnă că investitorii vor primi mai puţine acţiuni decât au subscris şi pentru care au blocat bani la preţul maxim de 13,5 lei / titlu.  La acest grad de suprasubscriere, la fiecare 100 de acţiuni subscrise se vor primi doar 80.

La ora 15.45, pe tranşa investitorilor mici gradul de subsciere total era de 52,5%, subscrierile ajungând la mai mult de 6,52 milioane de acţiuni.

Citeşte şi


Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi...

Companiile de gaze se vor scumpi. Preţuri ţintă cu peste 20% mai mari decât cotaţiile actuale ale acţiunilor

Romgaz: Preţul acţiunilor la Bursă va rezista la nivelul din oferta publică, spun brokerii

Câţi bani a pierdut bugetul de stat prin amânarea ofertei Transgaz

Managerii de fonduri spun că oferta Transelectrica va fi atractivă la un discount de minim 10%-15%

articol în curs de completare,

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO