S-au subscris toate acţiunile Nuclearelectrica rezervate investitorilor mici. Cerere suplimentară de 14%

Gradul de subscriere al acţiunilor acţiunilor Nuclearelectrica (SNN) rezervate investitorilor mici depăşea deja proporţia de 114%, la ora 11.25, potrivit brokerilor. Goana după discountul de 8% faţă de preţul final de vânzare a mobilizat investitorii mici. Aceştia au subscris în prima oră de tranzacţionare de azi cele aproape 400.000 de acţiuni, care mai rămăseseră de ieri, din cele 2,53 milioane de acţiuni care au fost rezervate acestora.
Economica.net - mar, 10 sept. 2013, 08:39
S-au subscris toate acţiunile Nuclearelectrica rezervate investitorilor mici. Cerere suplimentară de 14%

Gradul de subscriere pe tranşa investitorilor mici, care pot cumpăra cel puţin 100 de acţiuni Nuclearelectrica (SNN), era de 114%, marţi la ora 11.25, potrivit brokerilor care au acces la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), prin care se derulează oferta.

Investitorii mici, care subscriu în primele trei zile ale ofertei (adică cel târziu miercuri), beneficiază de un discount de 8% din preţul final, stabilit în funcţie de subscrierile investitorilor instituţionali.
Discountul se va reduce la 3%, pentru investitorii mici care subscriu începând din a patra zi, până la cea din urmă , din 20 septembrie.

După sfârşitul perioadei de subscriere, alocarea ascţiunilor se va face proporţional (pro rata) cu ponderea fiecărei subscrieri din totalul acţiunilor cerute.

Investitorii mici au rezervate 10% din cele peste 25,36 de milioane de acţiuni puse în vânzare prin oferta publică iniţială (IPO) care va aduce acţinile SNN la BVB. Ei pot cumpăra cel mult 15.000 de acţiuni.

Prima zi a a ofertei s-a încheiat cu un grad de subscriere de peste 86% din totalulacţiunilor rezervate investitorilor mici, iar în primele minute ale celei de-a doua zi au mai fost subscrise alte 200.000 de acţiuni.

Mecanismul preţului

Pentru tranşa investitorilor mari, care trebuie să subscrie cel puţin 15.001 acţiuni SNN, nu este valabilă regula discountului, ci doar sunt rezervate 5% din totalul acţiunilor oferite, la preţul final al ofertei, care va fi stabilit pe tranşa investitorilor instituţionali, foarte mari.

Preţul final al ofertei va fi cel mai mic preţ de pe segmentul instituţionalilor, dacă se va subscrie mai puţin de 150% din numărul de acţiuni alocate pentru această tranşă.

Dacă gradul de subscriere pe tranşa instituţionalilor va egala sau va depăşi pragul 150%, preţul ofertei va fi preţul de subscriere la care se vând 150% din acţiunile oferite acestor investitori mari. Dacă nu există un astfel de preţ, se va alege preţul care asigură gradul de subscriere imediat inferior.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz spune că prețul oferit de CPI Property Group pentru preluarea companiei este prea mic. CPIPG, deținută de ...
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat sau din eroare. Exemplu de calcul
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat ...
Noul mecanism de plafonare al prețurilor la energie electrică, aprobat marți seară de Guvern, induce direct pierderi ...
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Unul dintre cele mai căutate lucruri pe internet în această perioadă este o întrebare care stă pe buzele tuturor: cum ...