1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

News

S-au subscris toate acţiunile Romgaz rezervate investitorilor mici. Gradul de suprasubscriere în creştere

Volumul subscrierilor a depăşit, vineri, pragul de 8,672 milioane de acţiuni Romgaz (SNG) alocate investitorilor mici, pe tranşa rezervată acestora, în cadrul ofertei de vânzare iniţiale a producătorului de gaze naturale. La ora 17.00 gradul de suprasubscriere depăşea 22%.   

25 oct, 2013 | | ECONOMICA.net
(update 25 oct, 2013 17:02) Grad de suprasubscriere de peste 22%. Program prelungit până la ora 23.30
La ora 17, se subscriseseră peste 10,7 milioane de acţiuni pe pieţele dedicate investitorilor mici în acţinile Romgaz, ceea ce însemna un grad de subscriere de 122 %. BCR ceruse Bursei prelungirea programului de subscriere până la ora 23.30.

Vineri la ora 12.59 se subscriseseră  peste 7,6 milioane de acţiuni Romgaz (SNG), de către investitorii mici, care pot beneficia de discount-urile promise prin prospectul de ofertă publică iniţială de vânzare (IPO) a acţiunilor  producătorului de gaze naturale.

Alte peste 1,17 milioane de acţiuni SNG erau subscrise de către investitorii mici care au dat ordine de mai mult de 10.000 de titluri şi care nu beneficiază de reduceri pentru ce depăşeşte acest prag.

Astfel, subscrierile epuizaseră cele 8,672 milioane de acţiuni SNG puse la dipoziţia investitorilor mici, iar subscrierile care dau dreptul la de rucederea de preţ maximă continuă şi luni.

Dacă gradul de subscriere pe această tranşă va fi dublu faţă de cel de pe tranşa investitorilor mari, institiuţionali, se vor putea trasfera de la acesta către cea dintâi alte 5% din acţiunile puse în vânzare.

Guvernul a pus în vânzare prin IPO Romgaz, până la 31 octombrie, 15% din acţiunile Romgaz (SNG), aflate în proprietatea Ministerului Economiei. 15% (sau 8.672.004) din totalul acţiunilor  oferite au fost rezervate investitorilor mici, care  subscriu cel puţin 100 de titluri.

Investitorii mici care subscriu în primele cinci zile ale ofertei beneficiază de o reducere de 5% faţă de preţul final al ofertei, pentru un volum de cel mult 10.000 de acţiuni subscrise, şi de 3% dacă subscriu în restul perioadei de desfăşurare a ofertei. (v prospectul, pag.227).

Preţul final al ofertei va fi stabilit de vânzător, la sfârşitul ofertei, în funcţie de preţurile licitate de investitorii mari, instituţionali şi de tipul acestora.

Vânzătorul a cerut cel puţin 24 şi cel mult 32 de lei / acţiune, dar deja analiştii consideră că preţul ofertei nu va fi cu mult superior pragului minim.

În schimb, preţul de piaţă stabilit la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va creşte cu cel puţin 20 % faţă de pragul minim.


Citeşte şi:

Vrei acţiuni la Romgaz? Acum poţi cumpăra. Ce trebuie să faci

 La ce preţ se va vinde Romgaz. Primele estimări ale brokerilor şi analiştilor

Acţiunea Romgaz va creşte cu 20% la Bursă. Se vinde la valoarea contabilă, spune Tradeville

BT Securities: Preţul acţiunilor Romgaz la Bursă va fi cu 11% peste maximul ofertei. Care este preţul corect

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO