S-au subscris toate acţiunile Romgaz rezervate investitorilor mici. Gradul de suprasubscriere în creştere

Volumul subscrierilor a depăşit, vineri, pragul de 8,672 milioane de acţiuni Romgaz (SNG) alocate investitorilor mici, pe tranşa rezervată acestora, în cadrul ofertei de vânzare iniţiale a producătorului de gaze naturale. La ora 17.00 gradul de suprasubscriere depăşea 22%.   
Adrian N. Ionescu - vin, 25 oct. 2013, 10:01
S-au subscris toate acţiunile Romgaz rezervate investitorilor mici. Gradul de suprasubscriere în creştere

Vineri la ora 12.59 se subscriseseră  peste 7,6 milioane de acţiuni Romgaz (SNG), de către investitorii mici, care pot beneficia de discount-urile promise prin prospectul de ofertă publică iniţială de vânzare (IPO) a acţiunilor  producătorului de gaze naturale.

Alte peste 1,17 milioane de acţiuni SNG erau subscrise de către investitorii mici care au dat ordine de mai mult de 10.000 de titluri şi care nu beneficiază de reduceri pentru ce depăşeşte acest prag.

Astfel, subscrierile epuizaseră cele 8,672 milioane de acţiuni SNG puse la dipoziţia investitorilor mici, iar subscrierile care dau dreptul la de rucederea de preţ maximă continuă şi luni.

Dacă gradul de subscriere pe această tranşă va fi dublu faţă de cel de pe tranşa investitorilor mari, institiuţionali, se vor putea trasfera de la acesta către cea dintâi alte 5% din acţiunile puse în vânzare.

Guvernul a pus în vânzare prin IPO Romgaz, până la 31 octombrie, 15% din acţiunile Romgaz (SNG), aflate în proprietatea Ministerului Economiei. 15% (sau 8.672.004) din totalul acţiunilor  oferite au fost rezervate investitorilor mici, care  subscriu cel puţin 100 de titluri.

Investitorii mici care subscriu în primele cinci zile ale ofertei beneficiază de o reducere de 5% faţă de preţul final al ofertei, pentru un volum de cel mult 10.000 de acţiuni subscrise, şi de 3% dacă subscriu în restul perioadei de desfăşurare a ofertei. (v prospectul, pag.227).

Preţul final al ofertei va fi stabilit de vânzător, la sfârşitul ofertei, în funcţie de preţurile licitate de investitorii mari, instituţionali şi de tipul acestora.

Vânzătorul a cerut cel puţin 24 şi cel mult 32 de lei / acţiune, dar deja analiştii consideră că preţul ofertei nu va fi cu mult superior pragului minim.

În schimb, preţul de piaţă stabilit la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va creşte cu cel puţin 20 % faţă de pragul minim.

Citeşte şi:

Vrei acţiuni la Romgaz? Acum poţi cumpăra. Ce trebuie să faci

 La ce preţ se va vinde Romgaz. Primele estimări ale brokerilor şi analiştilor

Acţiunea Romgaz va creşte cu 20% la Bursă. Se vinde la valoarea contabilă, spune Tradeville

BT Securities: Preţul acţiunilor Romgaz la Bursă va fi cu 11% peste maximul ofertei. Care este preţul corect

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...