S&P a îmbunătăţit perspectiva de rating a OTP Bank la ‘stabilă’

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a îmbunătăţit vineri perspectiva de rating pentru grupul bancar ungar OTP Bank la 'stabilă' de la 'negativă' şi a confirmat în acelaşi timp ratingurile 'la 'BB/B'', informează un comunicat de presă al S&P.
Economica.net - vin, 20 iun. 2014, 11:45
S&P a îmbunătăţit perspectiva de rating a OTP Bank la 'stabilă'

‘Acţiunea reflectă punctul nostru de vedere potrivit căruia OTP Bank are rezerve suficiente pentru a absorbi preconizata deteriorare a activelor pentru unele operaţiuni externe, în principal Ucraina şi Rusia, precum şi alte costuri în Ungaria, fără niciun impact asupra ratingurilor actuale’, apreciază Standard & Poor’s.

De asemenea, S&P precizează că acţiunea de rating ia în calcul şi reducerea riscurilor economice asociate cu mediul operaţional bancar din Ungaria. În opinia agenţiei de evaluare, economia ungară se stabilizează şi în consecinţă S&P şi-a revizuit în sus prognozele de creştere pentru 2014 – 2015 până la aproximativ 2%.

Perspectiva stabilă atribuită OTP Bank reflectă perspectiva asociată ratingului Ungariei, precum şi estimările agenţiei că profilul de afaceri şi cel financiar al băncii va rămâne relativ neschimbat în următoarele 12 luni.

S&P consideră că OTP Bank are suficiente rezerve pentru a absorbi creşterea costurilor în cazul operaţiunilor din Rusia şi Ucraina. În plus, S&P susţine că OTP Bank va beneficia de pe urma perspectivelor economice solide de pe piaţa domestică.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...