1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

S&P a îmbunătăţit perspectiva de rating a Ucrainei după acordul cu Rusia

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's a revizuit joi perspectiva pentru ratingul suveran 'B minus' atribuit Ucrainei, de la 'negativă' la 'stabilă', motivându­şi decizia prin reducerea provocărilor externe şi a celor legate de finanţarea externă datorită recentului ajutor financiar oferit de Moscova, transmite Reuters.

26 dec, 2013 | Agerpres

Îmbunătăţirea perspectivei înseamnă că acum este mai puţin probabil ca Standard and Poor's să retrogradeze din nou ratingul de ţară al Ucrainei, care se află deja în zona 'junk', cea a investiţiilor speculative.

'Perspectiva stabilă reflect punctul nostru de vedere potrivit căruia finanţarea directă în valoare de 15 miliarde de dolari, anunţată de Rusia, ar trebui să acopere necesităţile de finanţare externă ale Ucrainei în următoarele 12 luni', se arată într-un comunicat al Standard and Poor's.

Săptămâna trecută, preşedintele Rusiei,Vladimir Putin, a avut o întâlnire cu omologul său ucrainean, Viktor Yanukovych , la sfârşitul căreia Putin a anunţat că Moscova a decis să cumpere obligaţiuni guvernamentale urcainene în valoare de 15 miliarde de dolari şi de asemenea să reducă cu o treime preţul gazelor naturale livrate Ucrainei.

Potrivit estimărilor Standard and Poor's, o injecţie de lichidităţi în valoare de 15 miliarde de dolari, aproximativ 8% din Produsul Intern Brut al Ucrainei prognozat penru 2014, reduce riscul unei devalorizării a monedei ucrainene. Cu toate acestea agenţia de evaluare avertizează că ajutorul Rusiei depinde de menţinerea unor relaţii diplomatice bune între cele două state. În plus, Standard and Poor's crede că ajutorul oferit de Rusia înseamnă că Ucraina nu se va angaja să demareze reforme economice ample cerute de Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO