S&P a revizuit în creştere ratingul Daimler, de la „BBB plus” la „A minus”

Standard & Poor's a revizuit în creştere ratingul de credit pe termen lung al producătorului auto german Daimler AG, de la 'BBB plus' la 'A minus', cu perspectivă stabilă şi a confirmat calificativul pe termen scurt la 'A-2', se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - joi, 23 feb. 2012, 21:37
S&P a revizuit în creştere ratingul Daimler, de la

Decizia vine ca urmare a îmbunătăţirii considerabile a profilului financiar de risc, ca rezultat al condiţiilor comerciale mai bune în ultimii doi ani.

Pentru 2011 Daimler a raportat o creştere anuală a vânzărilor de 9%. Totuşi agenţia se aşteaptă ca veniturile companiei să rămână stabile în 2012, cu un profit operaţional de aproximativ 8 miliarde de euro.

S&P apreciază că profilul financiar de risc al Daimler este ‘modest’. Într-un scenariu alternativ, estimând o creştere economică lentă, agenţia se aşteaptă ca profilul financiar de risc încă poate fi considerat ‘modest’ şi în consecinţă ratingul va fi puţin afectat dacă veniturile vor scădea cu până la 7%.

Într-un astfel de scenariu, S&P apreciază că profitul operaţional al Daimler va scădea la 3-4 miliarde de euro, deci compania germană poate face faţă unei recesiuni uşoare în Europa.

Daimler, proprietarul mărcii Mercedes-Benz, a anunţat recent că anul trecut (al 125-lea an de la înfiinţare) a înregistrat vânzări şi profituri record. Profitul net al Daimler a crescut cu 29% în 2011 până la 6,029 miliarde de euro, vânzările au crescut cu 9% până la 106,5 miliarde euro în timp ce numărul unităţilor vândute a crescut cu 11% până la 2,111 milioane.

În aceste condiţii, Daimler a propus un dividend de 2,20 euro pe acţiune pentru 2011, mai mare decât cel de 1,85 euro pe acţiune distribuit anul trecut.

Pentru 2012, Daimler se aşteaptă la o creştere globală a industriei auto de 4%, susţinută în principal de pieţele emergente din Asia, ceea ce îi va permite să-şi crească din nou vânzările şi veniturile.

Daimler a promis că va redeveni cel mai mare producător mondial de automobile de lux, după ce anul trecut a căzut pe locul al treilea după rivalii Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi Audi. Pentru a-şi depăşi rivalii, Mercedes are de gând să introducă 10 noi modele până în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...