1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Extern

S&P: Australia nu-şi va pierde ratingul "AAA" după actualizarea datelor privind deficitul

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a dat asigurări că ratingul suveran al Australiei, 'AAA', nu va fi afectat imediat de anunţul Executivului privind majorarea deficitului bugetar, transmite Reuters.

15 dec, 2014 | Agerpres

Guvernul australian se aşteaptă ca în perioada iunie 2013 - iunie 2014 deficitul să crească de la 29,8 miliarde de dolari australieni la 40,4 miliarde de dolari australieni (33,2 miliarde de dolari SUA). Actualizarea datelor privind deficitul vine ca urmare a scăderii preţului materiilor prime, care afectează economia Australiei, scrie Agerpres.

'Cu toate acestea, performanţa bugetară din următorii ani probabil se va îmbunătăţi. Chiar dacă au fost revizuite, datele privind deficitul rămân în linie cu estimările noastre de bază şi credem că nu vor modifica nivelul datoriei ca procent din PIB', se arată în comunicatul Standard & Poor's.

Ministrul australian de Finanţe, Joe Hockey, se aşteaptă ca în perioada iunie 2014 - iunie 2015 deficitul să crească de la 17,1 miliarde de dolari australieni la 31,2 miliarde de dolari australieni. Veniturile din taxe ar urma să scadă cu 31,6 miliarde de dolari australieni, din cauza reducerii cu peste 30% a preţului minereului de fier.

PIB-ul Australiei ar urma să urce cu 2,5% anul viitor, dar ritmul nu este suficient de rapid pentru a preveni majorarea şomajului la 6,5%, de la 6,3% în prezent - cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO