Veşti bune pentru Grecia: S&P o „scoate” din default şi ridică ratingul la CCC

Standard & Poor's (S&P) a ridicat ratingul Greciei la "CCC", unul dintre cele mai slabe calificative din categoria "junk" (cu caracter speculativ), scoţând ţara din default după ce guvernul de la Atena a efectuat cea mai mare restructurare de datorii de stat din istorie, transmiet Reuters.
Economica.net - mie, 02 mai 2012, 10:52
Veşti bune pentru Grecia: S&P o

„Deşi restructurarea a atenuat presiunile de finanţare pe termen scurt, gradul de îndatorare al Greciei rămâne ridicat”, notează S&P într-un comunicat transmis miercuri.

Perspectiva atribuită noului rating al statului elen este stabilă.

Anterior, ratingul Greciei după S&P era „SD”, adică default selectiv.

S&P avertizează că recesiunea şi alegerile generale din 6 mai reprezintă riscuri faţă de procesul de ajustare fiscală necesar pentru a continua scăderea datoriilor Greciei.

„Ratingul ar putea fi redus din nou, dacă vom considera că există o probabilitate ridicată de restructurare dezordonată a datoriilor pe care le mai are Grecia către creditorii privaţi”, se spune în comunicat.

Fitch a ridicat în martie ratingul Greciei la „B”, de asemenea în categoria „junk”, fiind prima dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară care a îmbunătăţit calificativul statului elen după restructurarea care a redus datoria ţării cu aproximativ 100 miliarde de dolari, reprezentând aproape o treime din soldul total.

Te-ar mai putea interesa și
Oficial: Renault a vândut divizia din Rusia către municipalitatea din Moscova și NAMI
Oficial: Renault a vândut divizia din Rusia către municipalitatea din Moscova și NAMI
Consiliul de Administrație al grupului Renault a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor de vânzare a 100% dintre acțiunile Renault Rusia către „entitatea Moscova City” și a......
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 16.05.2022
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 16.05.2022
Cursul euro/leu a început săptămâna aproape de nivelul anunţat vineri de BNR.
HP CEE cedează firmei HP The Hague BV dreptul de proprietate asupra 99,9915% din firma HP Enterprise Romania pentru 10,94 de milioane de euro
HP CEE cedează firmei HP The Hague BV dreptul de proprietate asupra 99,9915% din firma HP Enterprise Romania pentru 10,94 ...
HP Central Eastern Europe (HP CEE) cedează dreptul de proprietate deţinut în societatea HP Enterprise Romania firmei HP ...
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest ...