S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a avertizat vineri că situaţia financiară a băncilor franceze ar putea să se degradeze până la finele acestui an şi în 2021, din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - vin, 24 apr. 2020, 10:22
S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

În acest context, S&P a revizuit, de la ‘stabilă’ la ‘negativă’, perspectiva pentru ratingurile băncilor BNP Paribas, Crédit Agricole, BPCE, Natixis şi Crédit Mutuel.

În ceea ce priveşte perspectiva asociată ratingurilor Société Générale aceasta a rămas nemodificată la ‘stabilă’, după ce a fost revizuită deja de S&P la începutul acestei luni.

„Chiar dacă ne aşteptăm ca băncile franceze să reziste la şocul economic pe termen scurt, credem că va exista un impact important asupra calităţii activelor, a cifrei de afaceri, rentabilităţii, lichidităţii şi, eventual, a capitalizării”, avertizează Standard and Poor’s. „Credem că foarte puţine din aceste tendinţe negative vor fi vizibile în rezultatele pentru primul trimestru publicate de băncile franceze dar ne aşteptăm să devină din ce în ce mai evidente pe parcursul anului 2020 şi să persiste în 2021”, adaugă agenţia de evaluare.

Imediat după acest anunţ, acţiunile băncilor franceze au înregistrat scăderi puternice la bursa de la Paris. În jurul orei 10:25 GMT, acţiunile BNP Paribas erau în scădere cu 3,34%, titlurile Société Générale pierdeau 4,17%, acţiunile Crédit Agricole erau în scădere cu 3,37%, iar acţiunile Natixis s-au repliat cu 3,98%.

Joi seara, Standard and Poor’s (S&P) a retrogradat la ?BBB plus’ ratingul atribuit băncii germane Commerzbank şi, de asemenea a revizuit de la ‘stabilă’ la ‘negativă’ perspectiva pentru ratingurile Deutsche Bank.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 648 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri, precum şi o reţea de acceptare de aproximativ 29.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...