S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a avertizat vineri că situaţia financiară a băncilor franceze ar putea să se degradeze până la finele acestui an şi în 2021, din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - vin, 24 apr. 2020, 10:22
S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

În acest context, S&P a revizuit, de la ‘stabilă’ la ‘negativă’, perspectiva pentru ratingurile băncilor BNP Paribas, Crédit Agricole, BPCE, Natixis şi Crédit Mutuel.

În ceea ce priveşte perspectiva asociată ratingurilor Société Générale aceasta a rămas nemodificată la ‘stabilă’, după ce a fost revizuită deja de S&P la începutul acestei luni.

„Chiar dacă ne aşteptăm ca băncile franceze să reziste la şocul economic pe termen scurt, credem că va exista un impact important asupra calităţii activelor, a cifrei de afaceri, rentabilităţii, lichidităţii şi, eventual, a capitalizării”, avertizează Standard and Poor’s. „Credem că foarte puţine din aceste tendinţe negative vor fi vizibile în rezultatele pentru primul trimestru publicate de băncile franceze dar ne aşteptăm să devină din ce în ce mai evidente pe parcursul anului 2020 şi să persiste în 2021”, adaugă agenţia de evaluare.

Imediat după acest anunţ, acţiunile băncilor franceze au înregistrat scăderi puternice la bursa de la Paris. În jurul orei 10:25 GMT, acţiunile BNP Paribas erau în scădere cu 3,34%, titlurile Société Générale pierdeau 4,17%, acţiunile Crédit Agricole erau în scădere cu 3,37%, iar acţiunile Natixis s-au repliat cu 3,98%.

Joi seara, Standard and Poor’s (S&P) a retrogradat la ?BBB plus’ ratingul atribuit băncii germane Commerzbank şi, de asemenea a revizuit de la ‘stabilă’ la ‘negativă’ perspectiva pentru ratingurile Deutsche Bank.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 648 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri, precum şi o reţea de acceptare de aproximativ 29.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...