1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

S&P trage un semnal de alarmă asupra situaţiei financiare a băncilor franceze

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a avertizat vineri că situaţia financiară a băncilor franceze ar putea să se degradeze până la finele acestui an şi în 2021, din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters citat de Agerpres.

24 apr, 2020 | Agerpres

În acest context, S&P a revizuit, de la 'stabilă' la 'negativă', perspectiva pentru ratingurile băncilor BNP Paribas, Crédit Agricole, BPCE, Natixis şi Crédit Mutuel.

În ceea ce priveşte perspectiva asociată ratingurilor Société Générale aceasta a rămas nemodificată la 'stabilă', după ce a fost revizuită deja de S&P la începutul acestei luni.

"Chiar dacă ne aşteptăm ca băncile franceze să reziste la şocul economic pe termen scurt, credem că va exista un impact important asupra calităţii activelor, a cifrei de afaceri, rentabilităţii, lichidităţii şi, eventual, a capitalizării", avertizează Standard and Poor's. "Credem că foarte puţine din aceste tendinţe negative vor fi vizibile în rezultatele pentru primul trimestru publicate de băncile franceze dar ne aşteptăm să devină din ce în ce mai evidente pe parcursul anului 2020 şi să persiste în 2021", adaugă agenţia de evaluare.

Imediat după acest anunţ, acţiunile băncilor franceze au înregistrat scăderi puternice la bursa de la Paris. În jurul orei 10:25 GMT, acţiunile BNP Paribas erau în scădere cu 3,34%, titlurile Société Générale pierdeau 4,17%, acţiunile Crédit Agricole erau în scădere cu 3,37%, iar acţiunile Natixis s-au repliat cu 3,98%.

Joi seara, Standard and Poor's (S&P) a retrogradat la ?BBB plus' ratingul atribuit băncii germane Commerzbank şi, de asemenea a revizuit de la 'stabilă' la 'negativă' perspectiva pentru ratingurile Deutsche Bank.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 648 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri, precum şi o reţea de acceptare de aproximativ 29.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO