SAI Certinvest, obligat să aplice un plan de măsuri pentru remedierea unor deficienţe constatate în activitatea sa

SAI Certinvest, administrator român de fonduri, a fost sancţionat de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi va trebui să aplice un plan de măsuri care stabileşte responsabilităţi şi termene precise de remediere a unor nereguli constatate în activitatea sa.
Economica.net - lun, 25 apr. 2016, 18:10
SAI Certinvest, obligat să aplice un plan de măsuri pentru remedierea unor deficienţe constatate în activitatea sa

‘Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a luat act de concluziile Raportului de control şi ale analizei realizate de structurile de supraveghere şi control în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de către SAI Certinvest SA. Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate să facă obiectul unui plan de măsuri care stabileşte în sarcina societăţii responsabilităţi şi termene precise de remediere pentru fiecare situaţie în parte, stabilind totodată şi un număr de sancţiuni’, se menţionează într-un comunicat al ASF, remis AGERPRES.

În comunicat, ASF nu precizează care sunt deficienţele constatate în activitatea administratorului de fonduri şi nici măsurile care se impun a fi luate.

Potrivit ASF, ducerea la îndeplinire a acestor obligaţii de către SAI Certinvest SA va fi monitorizată permanent şi va face obiectul unor informări şi analize care vor fi discutate, cu frecvenţă trimestrială/semestrială, în cadrul Consiliului.

‘Activitatea de supraveghere şi control este una dintre pârghiile prin care ASF urmăreşte îndeplinirea obiectivelor sale fundamentale, printre care asigurarea stabilităţii, competitivităţii şi bunei funcţionări a pieţelor de instrumente financiare, promovarea încrederii în aceste pieţe şi în investiţiile în instrumente financiare, precum şi asigurarea protecţiei operatorilor şi investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase’, precizează ASF.

Pe 20 aprilie, Consiliul ASF a aprobat raportul controlului periodic efectuat la SAI Certinvest SA şi analiza diagnostic a societăţii realizată de Direcţia Supraveghere şi Control a Sectorului Investiţii şi Instrumente Financiare din ASF.

Certinvest este un grup financiar românesc, care activează în zona administrării investiţiei şi pensiilor private, având peste 20.000 de clienţi. Grupul este format din două companii – Certinvest Societate de Administrare a Investiţiilor SA şi Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA.

Prima companie, respectiv Certinvest Societate de Administrare a Investiţiilor SA, administrează 14 fonduri de investiţii şi peste 200 de portofolii private, în numele a mai mult de 10.000 de clienţi, care au investit peste 150 milioane lei.

La rândul său, Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA administrează fondul de pensii private facultative Pensia Mea, care are peste 10.000 de participanţi.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...