Salariile angajaților BNR au crescut și în 2021. Cât câștigă în medie un angajat și ce posturi sunt disponibile acum la Banca Națională?

Banca Națională a României (BNR) este unul dintre locurile cu cei mai specializați angajați din România, iar această particularitate se reflectă și în salarii. Veniturile sunt de câteva ori mai mari decât media din majoritatea sectoarelor din economie. Cât câștigă în medie un angajat și ce posturi sunt disponibile în acest moment la BNR?
Ion Dobreanu - Dum, 31 iul. 2022, 09:48
Salariile angajaților BNR au crescut și în 2021. Cât câștigă în medie un angajat  și ce posturi sunt disponibile acum la Banca Națională?

Banca Națională a României a cheltuit în 2021 aproape 375 de milioane de lei cu cei 2.018 angajați ai săi. Suma este mai mică decât cea bugetată inițial, dar depășește cheltuielile din 2020. Conform calculelor Economica, bazate pe datele publicate de banca centrală, cheltuiala medie per angajat a fost de aproape 186.000 de lei în 2021, ceea ce înseamnă circa 15.500 de lei lunar. Aceasta ar fi, în mare, echivalentul salariului brut al unui angajat BNR, pe medie. Dacă  scădem contribuțiile, taxele și impozitele, rezultă un venit net de 9.300 de lei  pe lună. Menționăm, totuși, că valoarea cheltuielilor per angajat include și costurile cu unele cursuri de perfecționare, deplasări și altele, dar, în cea mai mare parte este influențată de salariu.  Față de 2020, arată calculele noastre, veniturile lunare nete au urcat cu circa 180 de lei, de la 9.120 de lei.

În 2021, BNR a înființat și două structuri noi, dar numărul de angajați a crescut cu doar două persoane, la 2018. Banca anunță „Înființarea Biroului criptomonede și monede digitale și a Biroului sustenabilitate și economie verde la nivelul Cancelariei Băncii Naționale a României, în continuarea
demersului inițiat la nivelul băncii în anul 2020, de înființare a unor structuri flexibile, multidisciplinare, care să abordeze problematici aflate la interfața mai multor departamente și care să sprijine procesul decizional al băncii centrale, conform recomandărilor Băncii Reglementelor Internaționale (aprilie 2021).”.

Ce posturi scoate la concurs Banca Națională? 

Banca Națională are constant anunțuri de angajare, care vizează calificări diverse, nu numai specializări în domeniul financiar. Este vorba despre calificări care merg de la șofer la specialist în IT.

AICI pot fi consultate toate posturile scoase la concurs de BNR

 

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...