1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

News

Salariile majorate cresc interesul medicilor pentru posturile scoase la concurs în spitale

Interesul pentru posturile scoase la concurs în spitale a crescut, iar în anumite judeţe se înregistrează concurenţă, unul dintre motive fiind creşterea salariilor din sistemul sanitar, consideră preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, potrivit news.ro

29 sep, 2018 | news.ro

El afirmă că numărul medicilor care solicită eliberarea documentelor necesare pentru a lucra în străinătate a scăzut, dar cei care au profesat în afara ţării şi aleg să se întoarcă preferă totuşi să se angajeze în spitale private, unde au condiţii de muncă mai bune.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a declarat, pentru News.ro, că în ultimul an se observă o creştere a interesului pentru posturile din spitalele din ţară, şi nu doar pentru cele din centrele universitare, iar unul dintre motive este majorarea salariilor din sistemul sanitar.

"Există o concurenţă în spitalele din ţară, sunt doi sau trei pe un loc la concursuri, ceea ce este foarte bine. Şi nu mă refer la marile centre universitare, ci la spitale din reşedinţele judeţelor. Încet, încet, se înţelege că medicina nu se practică doar în Bucureşti sau Timişoara. Interesul este şi în contextul creşterilor salariale", a spus Borcean, potrivit news.ro

De exemplu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, la un concurs care este în desfăşurare, pentru prima dată după mai mulţi ani există concurenţă pentru posturile de medici, în timp ce în anii anteriori posturile rămâneau neocupate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO