1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

News

Salariile poliţiştilor vor creşte din ianuarie cu aproximativ 15% - SNAP

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, afirmă că salariile oamenilor legii vor creşte din ianuarie 2015.

18 dec, 2014 | Agerpres

Surugiu spune, într-o declaraţie pentru AGERPRES, că, în urma discuţiilor purtate în 2014, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a dispus pentru poliţişti plata tuturor restanţelor financiare pentru echipament, care acum se plăteşte lunar, şi nu odată la doi ani, şi modificarea ordinului prin care avansarea se face şi cu calificativul bine.

''Vicepremierul Oprea a modificat Ordinul 136 privind transportul poliţiştilor şi acum este plătit. De asemenea, în această perioadă s-a reuşit reîntregirea unor drepturi diminuate în 2010 - compensaţia pentru chirie, indemnizaţia de mutare şi cea de instalare, în condiţiile în care atunci când ne-au dat banii înapoi ne-au dat mai puţin cu 15% din toate drepturile. De asemenea, se reîntregeşte compensaţia pentru ajutorul de deces. Important este că drepturile enumerate anterior din ianuarie vor creşte cu circa 15%, bani care în 2010 au fost tăiaţi în mod nejustificat,'' a explicat liderul SNAP.

Totodată, a mai spus el, după promulgarea de către preşedintele României a Ordonanţei 37 privind plata pentru sâmbete şi duminici, poliţiştii ar putea avea o mărire de salariu de aproximativ 75% pentru timpul lucrat în aceste zile.

''Ordonanţa 37 a trecut de Parlament şi se află pe masa preşedintelui României pentru promulgare, astfel încât poliţistul va primi pentru fiecare sâmbătă, duminică, sărbătoare legală şi zilele în care nu se lucrează o majorare de 75%. Împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea am stabilit aceste lucruri, iar poliţiştii urmează să vadă rezultatele'', a adăugat Surugiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO