1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

Salariile tractoriştilor pot ajunge şi la 1.000 de euro lunar, dar tinerii fug de astfel de meserii

Cererea de muncitori calificaţi pe piaţa agricolă urmează să crească, acest lucru fiind observat şi prin faptul că universităţile de agronomie se confruntă cu o cerere mai mare decât oferta de locuri pe care le pot pune la dispoziţie, spune Monica Toma, director al unui centru de pregătire de profil, scrie Mediafax. 

27 aug, 2016 | Mediafax

Astfel, doar în sesiunea din iulie a acestui an, Univesitatea de Agronomie din Capitală a scos la bătaie 1246 de locuri la buget şi 2554 de locuri la taxă pentru cei care au decis să urmeze o carieră în domeniul agricol.

În ultima perioadă s-a observat că meseria de tractorist devine tot mai căutată pe piaţa muncii, pe măsură ce agricultura a intrat într-o etapă a mecanizării. Deşi salariile tractoriştilor pot ajunge şi la 1.000 de euro lunar, tinerii fug însă de astfel de meserii.

"În perioada de boom economic erau căutate alte domenii, precum economia sau construcţiile, astfel a rămas tendinţa în rândul tinerilor de a se orienta spre activităţi de conducere, care presupun munca la birou, li se pare greu un astfel de job, mai ales pentru că presupune un efort fizic", spune Toma.

Citeşte integral articolul pe Mediafax.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO