1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Salariul minim al bugetarilor creşte la 1.000 de lei, de la anul

Salariul minim va creşte, în 2014, la 1.000 de lei, potrivit schemei de buget pentru anul următor. Creşterea ar urma să se producă în două tranşe, informează România TV.

04 noi, 2013 | RomaniaTV.net

Salariul minim al bugetarilor va creşte încă de la 1 ianuarie 2014, când va fi aplicată o majorare de 3% la fondul de salarii, adică 1,3 miliarde de lei, potrivit schemei bugetului de stat pentru anul viitor.

Fondurile nu sunt însă suficiente pentru ca salariul minim din sistemul bugetar să ajungă dintr-o dată la 1.000 de lei, astfel că acest pas ar putea fi făcut doar în urma unei a doua tranşe de majorare, care va fi făcută pe parcursul anului, la o eventuală rectificare bugetară sau în funcţie de veniturile colectate la bugetul de stat.

Cert este că ţinta Guvernului pentru 2014 este majorarea salariului minim din aparatul bugetar la 1.000 de lei, în condiţiile în care în acest moment 400.000 de persoane angajate la stat câştigă sub 1.000 de lei.

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme economice, a declarat că vestea creşterii salariului minim are în spate o "muncă sisifică din partea mediului economic din România". "Trebuie să prevaleze sentimentul de solidaritate. Nu putem lăsa o categorie devaforizată să sufere ani şi ani, fără ca Guvernul să intervină şi să arate o tendinţă de creştere a salariilor", a declarat Ionel Blănculescu, la România TV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO