1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Salim Ismail, la iCEE.fest: UPGRADE 100: Sunt optimist pentru România și mă aștept ca multe idei inovatoare să vină de aici

Co-fondatorul „Singularity University”, Salim Ismail, a venit la Bucureşti pentru iCEE Fest: UPGRADE 100 și a vorbit despre tehnologie, viitor şi despre ultima sa carte, într-o discuţie moderată de Andreea Esca. În acest context el a spus că se așteaptă ca multe idei inovative care transformă industrii să apară în România.

14 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

”Acum aproape niciodată inovaţia nu vine de la marile companii. Cei care inovează sunt în startup-uri și oricine poate face ceva disruptive pentru orice industrie. Iar românii sunt suficient de nebuni încât să facă asta aşa că mă aştept la multe idei să vină de aici”, explică fondatorul Singularity University.

El a spus că în prezent, statele mari, precum Rusia sau China, care odată au avut beneficii de pe urma dimensiunilor lor, sunt acum în dezavantaj. Astfel că țările mici, precum România, au un avantaj azi pentru că se poate adapta mai ușor.

"Sunt foarte optimis, cu privire la țările precum România. Toate țările mari au probleme foarte mari acum, sunt un dezastru. În trecut, dispuneau de resurseș și o duceau bine, acum e un foarte mare avantaj să fii o țară mai mică pentru că înseamnă că te poți adapta mai ușor", a declarat Ismail.

El a adăugat că există o problemă de mentalitate în felul în care oamenii privesc tehnologia și a dat ca exemplu modul în care sunt privite dronele.

"Dacă dezvoltăm tehnologiile, oamenii pot face cu ele lucruri bune sau nu - e o alegere. Dar raportul e de 8.000 la 1. Pe eBay, acesta e raportul între lucurile pozitive și cele negative. Și avem o problema de mentalitate în modul în care privim tehnologia. Tehnologia este ceva pozitiv. Dacă ne uităm la drone: toată lumea le folosea, apoi autoritățile au început să le interzică pentru existau oameni care le foloseau în scopuri negative. Bun, și acum lumea nu le mai folosește pe scară largă, dar oamenii răi le folosesc în continuare. În schimb, inovția se pierde".

El a spus că liderii politici rezolvă problemele care existau pe vremea când erau ei copii. "Şi asta nu funcţionează", a explicat Salim, care a adăugat că și sistemul de educație este învechit și nesustenabil pe termen de lung "dacă vom continua să îi învățăm pe copii lucruri care erau acum zeci de ani".

Nu în ultimul rând, co-fondatorul Singularity University a subliniat importanța jurnalismului de investigație.

„Dacă nu ai jurnalism de investigație în forma lui pură, old school, nu mai ai libertate. Asta este o provocae din punct de vedere al businessului", a spus Salim Ismail.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al festivalului iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet și tehnologie precum și giganți globali ai industriei digitale.

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste zece țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business și un total de 180 de speakeri. Evenimentul este sold out. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO