1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

News

Salina Turda a fost inclusă într-un top al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume FOTO

Salina Turda a fost inclusă în top 25 destinaţii de călătorie incredibile din lume, despre care turiştii nici nu ştiu că există, potrivit site-ului american Business Insider.

28 dec, 2013 | Mediafax

Salina Turda este listată în acest clasament al "destinaţiilor de călătorie incredibile despre care nici nu aţi ştiut că există" de către site-ul american Business Insider, în contrast cu atracţii turistice precum cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Inspirându-se dintr-un site denumit Quora care şi-a întrebat utilizatorii care sunt destinaţiile de călătorie inedite despre care mulţi nici nu ştiu că există, cei de la Business Insider au realizat o listă a "perlelor ascunse" din întreaga lume, pe care merită să le vezi.

Salina Turda este descrisă ca fiind o mină de sare din Transilvania, România, care a devenit o atracţie turistică populară începând cu anii '90. Deşi datează din secolul al 17-lea, mina are în prezent un carusel şi un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.

Destinaţia turistică din România este prezentată în acest top după Saint Pierre et Miquelon, o insulă din apropierea ţărmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Franţei asupra Americii de Nord, unde localnicii încă mai vorbesc limba franceză.

Înainte de Salina Turda în acest clasament se află "Dealul Magnetic" din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun că îţi poţi opri maşina în pantă, o poţi scoate din viteză şi aceasta începe să urce cu motorul oprit - un moment care poate fi filmat pentru amuzament, pentru că mişcarea ascendentă este de fapt doar o iluzie optică.

Printre destinaţiile turistice prezente în top se mai numără Cripta Capucinilor din Roma, decorată cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerată cea mai înfiorătoare destinaţie turistică din Italia, şi craterul de lavă din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici în anul 1971, în timp ce forau după gaze naturale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO