1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Salvini: Regulile fiscale din Uniunea Europeană ruinează continentul şi trebuie schimbate

Regulile fiscale din Uniunea Europeană ruinează continentul şi trebuie schimbate, a declarat miercuri vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.

15 mai, 2019 | Agerpres

"Dacă există reguli europene care ruinează continentul, ele trebuie schimbate", a declarat el presei cu ocazia unei întâlniri cu oameni de afaceri la Roma.

Declaraţia vine la o zi după ce Salvini a făcut valuri pe pieţele financiare internaţionale spunând că guvernul de la Roma este pregătit să ignore regulile bugetare ale Uniunii Europene pentru a stimula astfel ocuparea forţei de muncă.

''Dacă vom avea nevoie să depăşim anumite limite, cum ar fi deficitul bugetar de 3% (din PIB) sau 130-140% (rata datoriei publice faţă de PIB), suntem gata să facem acest lucru. Până când vom scădea rata şomajului la 5%, vom cheltui oricât va trebui, iar dacă cineva la Bruxelles se plânge, nu o să ne preocupe'', a spus Salvini marţi.

Ca regulă generală, Comisia Europeană cere guvernelor statelor UE să menţină un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB şi un nivel al datoriei publice sub 60% din PIB.

Comisia Europeană a respins anul trecut proiectul de buget pentru 2019 al Italiei, dar în final Bruxelles-ul şi Roma au ajuns la un compromis, astfel că executivul comunitar nu a mai activat împotriva Italiei procedura pentru deficit excesiv.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO