Samsung a dominat în iulie piaţa românească de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă peste media globală şi europeană

Samsung a dominat în iulie piaţa românească de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 49,79%, peste media globală de 31,13% şi cea europeană de 35,21%, potrivit companiei de cercetări de piaţă gs.statcounter.com.
Economica.net - sâm, 10 aug. 2019, 06:32
Samsung a dominat în iulie piaţa românească de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă peste media globală şi europeană

Pe următorul loc se plasează Apple, cu o cotă de 17,82%, urmată îndeaproape de rivalii chinezi de la Huawei, cu 17,45% din piaţă în luna iulie.

La nivel global, iPhone a avut o cotă de piaţă în perioada analizată, de 22,01%, iar Huawei a obţinut 9,15% din piaţă. În Europa, compania americană are 25,43% din vânzările totale de telefoane, iar Huawei – 17,75%.

Revenind la România, compania chineză Xiaomi are 2,01% din piaţă, iar Nokia 1,68%. 

 

Mobile Vendor Market Share in Romania – July 2019

Samsung 49.79%
 
Apple 17.82%
 
Huawei 17.45%
 
Unknown 2.32%
 
Xiaomi 2.01%
 
Nokia 1.68%

În al doilea trimestru piaţa gobală de smartphone-uri a scăzut cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până 333,2 milioane de utilităţi, potrivit datelor IDC.

În trimestrul 2, primii cinci furnizori au reprezentat 69% din volumul total al pieței, iar primii zece furnizori au reprezentat 87%. Piaţa continuă să fie caracterizată de provocări în multe regiuni ale lumii, spun specialiştii IDC. Cu toate acestea, există producători care au vândut mai mult în T2.

„Deși piața generală rămâne în scădere, performanța din trimestrul doi indică faptul că cererea începe să crească pe măsură ce piața începe să se stabilizeze din nou”, a declarat Anthony Scarsella, manager de cercetare al WorldCest Trimestrial Mobile Tracker IDC.

Samsung a vândut 75,5 milioane de telefoane (+5,5), Huawei – 58,7 milioane de unităţi (+8,3% în pofida tensiunilor cu SUA), în timp ce Apple a înregistrat o scădere de 18,2%, la 33,8 milioane de smartphone-uri.

Gartner a efectuat o analiză mai amănunţită a vânzărilor pe regiuni geografice, şi, potrivit analizei sale, în Europa de Est, vor fi vândute în acest an 45,04 milioane de telefoane, dintr-un total de 1,51 miliarde la nivel global, nivel în scădere cu 2,5% faţă de 2018.

Şi în Europa de Est piaţa va scădea în 2019, cu 4,27%, trend care va continua şi 2020, când se estimază că vor fi vândute 43,91 milioane de smartphone-uri, mai puţin cu 2,5% faţă de acest an.

Gartner mai prognozează că vânzările de smartphone-uri 5G vor atinge 15 milioane de unități în 2019, ceea ce va reprezenta mai puțin de 1% din vânzările totale de smartphone-uri în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...