1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Samsung a lansat prima sală de clasă inteligentă din România

Samsung Electronics România a lansat astăzi Smart Classroom în cadrul unui liceu din Bucureşti, prin care elevii au acces la o clasa complet digitalizată.

17 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Proiectul este în colaborare cu Ministerul Educației Naționale şi este finanţat de Samsung România în urma unui proiect de CSR al companiei.

Lansarea Smart Classroom este doar o parte a proiectului Samsung care va mai implementa sistemul în încă două licee din România, proiect ce se ridică la o sumă minimă de 100.000 de euro.

Smart Classroom oferă o soluție completă care include atât suport hardware și software, cât și content digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”.

Astfel, peste 350 de elevi ai școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București vor putea beneficia în primul an de soluția oferită de Samsung Electronics România. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

„Lansarea proiectului Smart Classroom face parte din eforturile noastre de a susține tânăra generație în direcția educației și pregătirii profesionale. Elevii de liceu din clasele terminale au acum posibilitatea să studieze utilizând tehnologie de ultimă generație și să acceseze un conținut interactiv, util în pregătirea lor profesională, în condițiile în care aptitudinile digitale sunt atât de necesare zilei de astăzi și, mai ales, celei de mâine”, a declarat Mihaela Stănoiu, Responsabil CSR în cadrul Samsung Electronics România.

 Practic, clasa digitală permite comunicarea în timp real între elevi și profesori, controlarea de către profesor a informațiilor afișate pe tabletele elevilor, precum și schimbul de experiență între licee prin sistemul cloud.

Obiectivul parteneriatului dintre Ministerul Educației Naționale și Samsung îl reprezintă familiarizarea elevilor și a profesorilor cu soluții de învățare performante, care pot să ușureze procesul de predare-învățare și să-l facă mai atractiv.

Samsung Electronics România și Ministerul Educației Naționale au semnat în luna iunie a acestui an un parteneriat pentru amenajarea unor săli de clasă Smart în liceele din București, Timișoara și Iași cu echipamente IT de ultimă generație.

“Noi vrem sa mergem mai departe, iar acest program de CSR şi susţinerea elevilor de liceu este o platformă pe termen lung. Cu siguranţă vor fi paşi şi în continuare”, a mai declarat Mihaela Stănoiu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO