Samsung a lansat smartphone-urile Galaxy Note10 şi Note10+

Producătorul coreean Samsung vrea să vândă două flagship-uri care împart brandul Galaxy Note. Spre deosebire de anii trecuţi, Note 10 nu mai este doar numele unui smartphone, ci al unei serii care este compusă acum din două versiuni şi are şanse să se înmulţească pe viitor. Cele două telefoane lansate se numesc Galaxy Note10 şi Note10+, potrivit News.ro.
Economica.net - joi, 08 aug. 2019, 10:29
Samsung a lansat smartphone-urile Galaxy Note10 şi Note10+

Preţurile pentru Note10 vor începe de la 949 euro, în vreme ce modelul, Note10+ va costa de la 1.099 euro. Cele două smartphone-uri vor intra pe piaţă pe 23 august.

În România, noul Samsung Galaxy Note10 este disponibil momentan pentru precomandă la Vodafone și pe site-ul Samsung.

„Încă de la început, Galaxy Note a impresionat cu cele mai bune tehnologii și caracteristici de top. Galaxy Note 10 redefinește această promisiune pentru utilizatorul modern, loial Note, care își folosește smartphone-ul pentru a duce productivitatea și creativitatea la următorul nivel și care trece cu ușurință de la idei la sarcini clare. Fiecare element din Galaxy Note10 a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii să obțină mai mult. Fie că lucrează la un proiect complex pentru muncă, editează un videoclip sau se relaxează cu jocul mobil preferat, Galaxy Note10 îi va ajuta să ducă la bun sfârșit task-urile mai eficient și mai bine”, a declarat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT și Comunicații Mobile, Samsung Electronics.

Cea mai evidentă deosebire dintre cele două o reprezintă ecranul de tip AMOLED. Acesta măsoară 6,3 inci în cazul lui Note 10 şi urcă la un ameninţător pentru tablete 6,8 inci la Note 10.

Cum spune Samsung, noile smartphone-uri beneficiază de un design în care ramele din jurul ecranului sunt „aproape invizibile”. Nu la fel de invizibilă este camera frontală, introdusă într-un orificiu săpat chiar pe centru.

Ambele versiuni vor oferi un sistem foto compus din trei camere. Camera principală are 12 MP şi este secondată de o cameră ultrawide de 16 MP şi o cameră tele cu 12 MP. Note10+ va avea şi un senzor ToF, care vi folosit de aplicaţia 3D Scanner pentru a crea obiecte de 3D din obiectele scanate.

La baza celor două modele va sta proaspăt lansatul chipset Exynos 9825, înlocuit cu Snapdragon 855 în unele pieţe, şi 8/12GB memorie RAM.

Poate surprinzător, nu va există o versiune cu 128 GB spaţiu de stocare. Note10 se va limita 256 GB spaţiu de stocare, în vreme ce în cazul lui Note10+ utilizatorii vor avea de optat între 256 GB şi 512 GB, memorie care foloseşte noul şi mai rapidul UFS 3.0.

Dacă Note 10 este dotat cu o baterie „normală”, cu 3.500 mAh capacitate, bateria de 4.300 mAh din dotarea lui Note10+ constituie un element important în favoarea modelului cu ecran mai mare.

Producătorul promite şi că sistemul de încărcare rapidă va alimenta telefonul în doar câteva suficient pentru a putea fi folosit câteva ore.

Nu există ieşire audio de 3,5 mm, în schimb pot fi folosite carduri de memorie microSD, dar doar în cazul lui Note10+.

S Pen, stylus-ul companiei coreene, va putea fi folosit în cazul noilor modele şi fără a atinge ecranul. Vor exista unele gesturi care vor putea fi folosite de la distanţă pentru acţiuni precum realizarea fotografiilor sau schimbarea paginilor din cadrul prezentărilor PowerPoint.

Ambele versiuni vor avea şi câte o variantă cu 5G, cu aceleaşi dotări tehnice şi design.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...