Samsung ar putea profita de epidemia de coronavirus care îi afectează pe Apple şi alţi rivali

Grupul sud-coreean Samsung Electronics este într-o poziţie în care ar putea beneficia de pe urma problemelor de producţie din China ale rivalului american Apple, profitând de faptul că a investit în producţia de smartphone-uri în Vietnam, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 18 feb. 2020, 13:33
Samsung ar putea profita de epidemia de coronavirus care îi afectează pe Apple şi alţi rivali

În prezent, jumătate dintre smartphone-urile Samsung sunt produse în Vietnam în timp ce epidemia de coronavirus din China a afectat serios operaţiunile Apple şi alte multor altor firme. Luni seara, Apple a avertizat că nu îşi va atinge ţinta de venit pentru trimestrul ianuarie-martie 2020 din cauza impactului coronavirusului care i-a afectat producţia şi vânzările din China, unde sunt produse majoritatea telefoanelor iPhone. La rândul său, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a avertizat şi el săptămâna trecută că vânzările sale în primul trimestrul vor avea de suferit. Huawei, un alt rival important al Samsung, nu a anunţat încă probleme de producţie însă analiştii se aşteaptă ca operaţiunile Huawei să fie afectate având în vedere dependenţa sa mare de producţia şi componentele din China.

„Samsung este mai bine poziţionat să profite de consecinţele virusului decât rivalii săi Huawei şi Apple. Virusul a scos în evidenţă riscurile care există în China. Suntem norocoşi că am putut evita aceste riscuri”, a declarat pentru Reuters o persoană din apropierea lanţului de aprovizionare al Samsung.

„Samsung nu spune acest lucru în mod public dar răsuflă uşurat”, a declarat o altă sursă familiar cu planurile grupului sud-coreean.

Cu toate acestea, alte surse din apropierea operaţiunilor Samsung din Vietnam au atras atenţia asupra faptului că, dacă epidemia de coronavirus din China se va prelungi, Samsung va resimţi şi el impactul deoarece îşi asigură multe componente din China. De asemenea, Samsung se bazează pe producătorii chinezi care lucrează pe bază de contract pentru a-i asambla unele modele de telefoane din categoria low-end.

Recent, analiştii de la TrendForce şi-au revizuit în scădere cu 15% estimările privind producţia realizată în primul trimestru în cazul Huawei şi cu 10% în cazul Apple. În ceea ce priveşte Samsung, estimările au fost revizuite în jos cu doar 3%.

Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero. În schimb, Apple produce majoritatea telefoanelor sale iPhone în China prin intemediul sub-contractorului Foxconn. Facilităţile de producţie din China unde sunt asamblate telefoanele iPhone şi alte echipamente electronice au reluat lucrul însă revenirea la normal a producţiei va dura mai mult decât se preconiza, a avertizat luni seara Apple.

De asemenea, săptămâna trecută Samsung a prezentat noua generaţie de smartphone-uri Galaxy s20 precum şi un nou telefon pliabil. Sursele susţin că epidemia de coronavirus din China ar putea amâna lansarea de noi produse de către rivalii grupului sud-coreean.

Te-ar mai putea interesa și
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze pe piață conform propriilor planuri. Nu a făcut-o încă, iar acest lucru......
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...