1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Samsung ar putea să vândă 45 de milioane de telefoane Galaxy S10 în acest an

Seria Galaxy S10 este oficial în magazinele din toată lumea, inclusiv în România, iar analiştii estimează că vânzările celui mai nou flagship al producătorului sud coreean vor ajunge la 45 de milioane de unităţi în acest an.

16 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Există rapoarte mixte atunci când vine vorba de performanța pe piață a gamei Samsung Galaxy S10. Pe de o parte, sunt analize care sugerează că în Coreea, mai puțini oameni au lansat precomenzi mai puţine în comparaţie cu predecesorul Galaxy S9 sau Galaxy Note9. Pe de altă parte, recent, Samsung a spus că pre-comenzile sale americane pentru Galaxy S10 au depăşit toate înregistrările anterioare.

Între timp, analiștii estimează că Samsung va reuşi să vândă în acest an între 40 și 45 de milioane de unități Galaxy S10. Prin comparaţie, se estimează că Apple a livrat 66 milioane de iPhone-uri în primul trimestru fiscal din 2019.

Acum, o analiză recentă realizată de TF International Securities sugerează că Samsung va livra 20 milioane de unități Galaxy S10 în prima jumătate a anului. Din total, 10 milioane în primul trimestru, iar alte 10 milioane în trimestrul aprilie-iunie. Informațiile din raport se datorează, probabil, furnizorilor de piese de la Samsung.

Dacă aceste predicții se dovedesc a fi adevărate, Galaxy S10 va depăși ușor performanța Galaxy S9, care s-a vândut în 19,2 milioane de exemplare pentru prima jumătate a anului 2018 și 15,8 pentru a doua jumătate (35 milioane total).

"Având în vedere că piața smartphone-urilor se află într-o criză, Galaxy S10 are cifre bune. Cu toate acestea, este inevitabil ca cererea să încetinească în a doua jumătate a anului", a declarat un oficial din industrie.

Analistul Ming-Chi Kuo se așteaptă ca Galaxy S10 și Galaxy S10 + să reprezinte aproximativ 85% din vânzări. Samsung are un total de patru modele Galaxy S10, care includ și Galaxy S10e și Galaxy S10 5G.

Cererea puternică pentru flagship-uri din acest an este limitată de mai mulți factori. Potrivit lui Kuo, diferențierea specificaţiilor tehnice față de modelele iPhone joacă un rol major. Caracteristici cum ar fi senzorul de amprentă digitală cu ultrasunete, configurația triplă a camerei și Wireless Powershare ajută foarte mult vânzările. Nici una dintre aceste caracteristici nu poate fi găsită în modelele Apple iPhone 2018. Kuo a confirmat, de asemenea, că cererea pentru gama Galaxy S10 din China este semnificativă.

Predicția lui Kuo se corelează cu o creștere de 30% până la 40% față de anul trecut a vânzărilor Galaxy S10 comparativ cu seria Galaxy S9. Și dacă vânzările ating într-adevăr așteptările, Samsung ar reuși să contracareze amenințarea Huawei anul acesta.

În România, preţul pentru Galaxy S10e este de 3.499 lei, Galaxy S10 costă 4.299 lei, iar Galaxy S10+ costă 4.799.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO