1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Samsung, cel mai mic profit de la primul Galaxy după dezastrul Note 7

Profitul net al Samsung Electronics a scăzut în trimestrul al treilea cu 16,8%, la 4 miliarde de dolari, veniturile au coborât cu 7,5%, la 42 de miliarde de dolari, iar profitul operaţional cu 30%, după retragerea de pe piaţă a Galaxy Note 7, unul dintre cele mai grele momente din istoria recentă a grupului sud-coreean. Divizia de dispozitive mobile a Samsung a avut, în trimestrul al treilea, cele mai proaste rezultate de la lansarea primului smartphone Galaxy, acum mai bine de şase ani.

17 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Divizia mobile a Samsung Electronics a încheiat trimestrul al treilea cu un profit net de doar 88 de milioane de dolari, cu 96% mai redus faţă de rezultatul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Compania estima anterior că retragerea de pe piaţă a Note 7 va genera un impact financiar negativ de aproximativ 3 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale acestui an şi primele trei luni din 2017.

Smartphone-ul premium Samsung Galaxy Note 7 a fost retras de pe piaţă la mai puţin de două luni de la lansare după ce mai multe dispozitive au luat foc sau au explodat din cauza supraîncălzirii bateriei. Investigaţia privind cauzele incidentelor continuă.

Compania se bazează pe "vechiul" vârf de gamă Galaxy S7, lansat în primăvara acestui an, şi pe oferta largă de smartphone-uri mai ieftine. Următorul vârf de gamă, Galaxy S8, este aşteptat în februarie 2017.

După retragerea de pe piaţă a Note 7, Samsung a anunţat investiţii record în cercetare şi dezvoltare. Deşi profiturile sunt în scădere, rezervele de lichidate ale companiei au continuat să crească şi au ajuns la peste 73 de miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO