Samsung Electronics, dată în judecată de 38 de sud-coreeni care deţin Galaxy Note 7

Un număr de 38 de sud-coreeni care deţin Galaxy Note 7 intenţionează să dea în judecată Samsung Electronics pentru neplăcerile create prin schimbarea bateriei, conform unei firme de avocatură din ţară, citată de agenţia de ştiri Yonhap.
Economica.net - mie, 19 oct. 2016, 14:04
Samsung Electronics, dată în judecată de 38 de sud-coreeni care deţin Galaxy Note 7

Fiecare persoană cere 300.000 won, adică 266 de dolari. Proprietarii de Note 7 spun că au fost nevoiţi să viziteze magazinul de câteva ori pentru verificarea bateriei sau a primi telefoane înlocuitoare. Plângerile se referă şi la faptul că unii consumatori au experimentat anxietate în ceea ce priveşte folosirea în siguranţă telefonului.

Potrivit Yonhap, Koh Young-il, avocat al firmei, spune că se aşteaptă să câştige procesul, având în vedere ultimele date privind produsele defecte.

Între timp, divizia Samsung din America se află de asemenea în faţa unei acţiuni asemănătoare unde trei americani de smartphone au decis să dea în judecată compania, conform Reuters.

Samsung Electronics şi guvernul sud-coreean au început propriile investigaţii pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie, citaţi de Yonhap.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc. Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu îşi va limita investigaţia doar la baterii şi va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X şi tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

‘Am dat telefoanele către KTL şi vom coopera cu investigaţia lor, dar nu putem doar să stăm şi să aşteptăm rezultatele. Am mobilizat toate resursele posibile să aflăm ce anume cauzează problemele cât mai repede’, au spus oficialii Samsung Electronics, citaţi de Yonhap.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producţiei de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operaţional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

În condiţiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eşecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenţionează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 şi S7 edge şi de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calităţii pentru a îmbunătăţi securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze ‘phableta’ (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunţe retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informaţii că şi dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Te-ar mai putea interesa și
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 motociclete electrice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, informează......
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...