Samsung Electronics va reduce producţia de ecrane OLED din cauza cererii slabe pentru iPhone X

Grupul sud-coreean Samsung Electronics va reduce producţia de ecrane OLED (organic light-emitting diode) ca răspuns la decizia clientului său Apple de reducere a producţiei noilor telefoane iPhone X, din cauza cererii slabe, a anunţat marţi publicaţia niponă Nikkei , transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 feb. 2018, 09:30
Samsung Electronics va reduce producţia de ecrane OLED din cauza cererii slabe pentru iPhone X

Ecranele OLED sunt din ce în ce mai populare pentru că sunt mai subţiri, mai flexibile şi oferă culori mai vii decât panelurile LCD.

Samsung Display, divizie a Samsung Electronics, intenţionează să fabrice în primul trimestru din acest an ecrane OLED pentru 20 de milioane sau mai puţine iPhone-uri la fabrica South Chungcheong, în timp ce obiectivul iniţial era de furnizare de ecrane pentru 45 – 50 milioane de iPhone-uri, a informat Nikkei.

Un reprezentant al Samsung Display a refuzat să comenteze informaţiile.

Marţi dimineaţă, acţiunile Samsung Electronics înregistrau un declin de 2,3% la Bursa de la Seul, în timp ce acţiunile producătorilor de componente pentru OLED, cum ar fi Hodogaya Chemical şi Hirata Corp, înregistrau de asemenea scăderi.

Grupul informatic american Apple a decis să reducă la jumătate ţinta de producţie pentru telefonul iPhone X în primul trimestru al acestui an, comparativ cu 40 de milioane de unităţi pe trimestru preconizate în luna noiembrie a anului trecut, când a fost lansat cel mai scump iPhone, a anunţat recent Nikkei.

Fără a preciza sursa informaţiilor sale, Nikkei susţine că Apple şi-a informat furnizorii asupra deciziei sale de a reduce ţinta de producţie pentru telefonul iPhone X până la 20 de milioane de unităţi în perioada ianuarie-martie 2018, din cauza unor vânzări sub aşteptări înregistrate în perioada sărbătorilor de sfârşit de an pe pieţele importante din SUA, Europa şi China.

Cu un preţ de pornire de 999 de dolari, iPhone X are un design din sticlă şi oţel inoxidabil, cu un ecran Super Retina de 5,8 inchi, cip A11 Bionic cu motor neural pentru învăţare artificială, realitate augmentată şi experienţe intense ale jocurilor 3D, încărcare wireless şi Face ID.

Reducerea ritmului de producţie al telefoanelor iPhone X va avea un efect de domino asupra producătorilor care furnizează componente pentru acest telefon, impactul combinat fiind estimat să se ridice la miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. Instituția suspectează că acestea au refuzat colectiv......
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna august 2021, cu 1% faţă de iulie ...