Samsung Electronics vrea să se extindă în domeniul sistemelor auto de navigaţie şi divertisment

Samsung Electronics, care vinde aproape unul din trei smartphone-uri comercializate la nivel mondial, vrea să transfere cunoştinţele tehnologice în domeniul sistemelor auto de navigaţie şi divertisment, într-o industrie care fabrică anual peste 80 de milioane de vehicule, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 06 ian. 2014, 17:09
Samsung Electronics vrea să se extindă în domeniul sistemelor auto de navigaţie şi divertisment

Cea mai mare companie asiatică de tehnologie vrea să se extindă dincolo de dispozitivele mobile care i-au susţinut dezvoltarea în condiţiile în care cererea mondială pentru telefoanele inteligente încetineşte.

Samsung participă în această săptămână la salonul electronicelor de consum (CES) din Las Vegas alături de un număr record de producători auto, între care Audi, divizie a Volkswagen, şi General Motors (GM).

Diviziile producătoare de baterii, aparatură electrocasnică şi până la cip-uri, camere foto şi ecrane cu cristale lichide oferă Samsung componentele necesare pentru sistemele auto.

Samsung s-a asociat cu Intel pentru un soft open-source numit Tizen care poate opera smartphone-uri, tablete, televizoare şi sisteme auto şi a atras interes din partea unor producători de automobile, între care Toyota Motor.

„În trecut, pasagerii foloseau maşinile doar pentru deplasare, acum vor să se distreze şi să intre pe Internet. Este ca un smartphone uriaş pe roţi”, a declarat Lee Seung Woo, analist la IBK Securities în Seul.

Între aplicaţiile aşteptate de Lee din partea Samsung sunt geamurile din ecrane plate care afişează hărţi şi alte informaţii pentru pasagerii unei maşini, dar care oferă în continuare vizibilitate totală. Compania ar putea utiliza senzori pentru monitorizarea sănătăţii pasagerilor, selectarea pieselor muzicale în funcţie de dispoziţia şoferului, analiza traficului şi alegerea celei mai potrivite rute.

Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze planurile pentru sectorul auto.

În luna octombrie, preşedintele companiei sud-coreene, Hong Won-Pyo, a spus, fără să elaboreze, că Samsung este deschisă colaborărilor cu producătorii auto, care ar putea include divertismentul şi navigaţia.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...