Samsung lansează Galaxy S20 FE

Samsung a prezentat un nou smartphone bazat pe modelul S20, lansat în primăvară, care promite experienţă de flagship la un preţ mai mic, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 07:49
Samsung lansează Galaxy S20 FE

„Păstrăm în permanență legătura cu utilizatorii noștri, primind constant feedback-ul lor și știm ce le-a plăcut cel mai mult la seria noastră Galaxy S20, ce funcții au folosit cel mai des și ce ar dori să vadă pe un nou smartphone. S20 FE este o extensie a familiei Galaxy S20 și reprezintă începutul unei noi modalități de a aduce inovații semnificative unui număr cât mai mare de oameni pentru a le oferi posibilitatea de a face lucrurile pe care le îndrăgesc cu ajutorul celor mai bune dispozitive Galaxy”, a spus dr. TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business a Samsung Electronics.

Prin noul smartphone, producătorul coreean arată că a învăţat din succesul pe care Apple îl are cu iPhone SE şi vrea să facă acelaşi lucru cu S20 FE, un smartphone care realizează câteva compromisuri pentru a reduce preţul.

La fel ca Apple, Samsung foloseşte un chipset puternic (Snapdragon 865) – acelaşi chipset de pe S20. Diferit de Apple, Samsung preferă un ecran mare, de 6,5 inch.

Aici apare şi primul compromis: noul smartphone are o rezoluţie FHD, mai mică decât în cazul seriei S20, însă suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. În plus, ecranul are o rată de refresh de 120Hz.

În centrul sistemului foto cu 3 camere se află obiectivul de 12MP de pe S20, care şi-a dovedit deja calităţile. Alături de o cameră ultrawide de 12MP, există un obiectiv tele capabil de un zoom optic 3X.

Un alt compromis faţă de S20 este lipsa capacităţii de filmare 8K – alt aspect fără de care majoritatea utilizatorilor pot trăi.

Bateria lui S20 SE are o capacitate de 4.500mAh şi poate fi încărcată  cu 25W, doar că va trebui cumpărat alt încărcător, deoarece cel inclus de Samsung în pachet este limitat la 15W.

Galaxy S20 FE, care va fi vândut atât cu 5G, cât şi fără, va avea 6/8GB RAM şi 128/256 GB spaţiu de stocare.

Cea mai ieftină versiune cu 5G a smartphone-ului care va fi disponibil în România din 2 octombrie 2020 va costa 749 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters, relatează Agerpres....
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...