Samsung ar putea pierde bătălia pentru telefoanele 5G în acest an, după ce a fost lider de piaţă în primul trimestru

Samsung nu va câștiga cursa 5G în acest an, iar compania cade pe locul trei după Huawei și Apple în ceea ce privește vânzările globale de smartphone-uri 5G, potrivit unor rapoarte recente ale companiilor de cercetare de piață. Strategic Analytics estimează că Samsung va vinde aproximativ 41,5 milioane de smartphone-uri 5G în 2020, însă firma de cercetare de piață TrendForce are așteptări mult mai mici din partea gigantului tech sud-coreean.
Lidia Neagu - lun, 27 iul. 2020, 18:33
Samsung ar putea pierde bătălia pentru telefoanele 5G în acest an, după ce a fost lider de piaţă în primul trimestru

Potrivit noului raport TrendForce, citat de SamMobile, Samsung va vinde aproximativ 29 de milioane de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului 2020. Firma de cercetare estimează că Huawei va conduce piața de smartphone-uri 5G la sfârșitul anului, cu aproximativ 74 de milioane de unități 5G vândute și se așteaptă ca Apple să urmeze îndeaproape cu 70 de milioane de unități 5G.

Prin urmare, Samsung va ocupa al treilea loc pe podium și va fi urmată de Vivo, OPPO și Xiaomi, cu cifre de vânzări estimate la 21 de milioane, 20 de milioane și respectiv 19 milioane de unități 5G.

Samsung a avut un început puternic în cursa 5G în primul trimestru al anului. Compania a fost lider de piaţă în ceea ce privește livrările globale de smartphone-uri compatibile cu 5G, dar chiar și atunci se părea că compania ar pierde teren în faţa Huawei din cauza lipsei de influență în China.

„Samsung a cunoscut performanţe prea bune pe piața chineză în ultimii ani”, spune şi raportul TrendForce. „Deși aceste dezavantaje nu au afectat serios cota de piață globală și veniturile, totuşi au încetinit considerabil creșterea Samsung pe piața smartphone-urilor 5G.”

Acum, Apple să va alătura cursei 5G în a doua jumătate a anului odată cu lansarea noilor iPhone-uri și, potrivit specialiştilor, poate ajunge să depășească Samsung, în ciuda faptului că această din urmă oferă o multitudine de smartphone-uri compatibile 5G din diferite game de preț. Seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2 vor avea conectivitate 5G, iar Samsung va lansa și o variantă 5G a Galaxy Z Flip.

Cota de piață a companiei Samsung Electronics depinde de cât de rapid vor fi lansate reţelele 5G în țările emergente, precum India și Indonezia, potrivit unei surse din industrie citate de koreaherald.com. 

Analiştii de la Strategic Analitycs preconizează că dispozitivele 5G vor reprezenta 15% din vânzările globale de telefoane mobile din acest an. În ceea ce privește volumul pieţei, firma de cercetare estimează vânzări totale de 234 de milioane de dispozitive, un număr uriaş comparativ cu volumul de doar 18,6 milioane în 2019.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...