Samsung se aşteaptă la a doua scădere trimestrială consecutivă a profitului în perioada ianuarie-martie 2014

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a avertizat, marţi, că va înregistra a doua scădere trimestrială a profitului, deoarece încetinirea vânzărilor de telefoane mobile inteligente continuă să îi afecteze câştigurile, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 08 apr. 2014, 09:31
Samsung se aşteaptă la a doua scădere trimestrială consecutivă a profitului în perioada ianuarie-martie 2014

Samsung estimează un declin de 4,3% al profitului operaţional în perioada ianuarie – martie 2014, la 8.400 de miliarde de woni (7,96 miliarde de dolari), sub aşteptările analiştilor, de 8,5 miliarde de woni. În trimestrul precedent, profitul operaţional a scăzut cu 6%.

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri şi televizoare se bazează pe lansarea celei de-a cincea versiuni a Galaxy S, de vineri, pentru îmbunătăţirea livrărilor în acest an, deşi vânzările sunt afectate de scăderea preţurilor la telefoanele mobile inteligente şi de creşterea concurenţei pe acest segment.

Samsung estimează că în primul trimestru din acest an vânzările vor ajunge la 53.000 miliarde de woni, în timp ce analiştii prognozau livrări de 54.580 miliarde de woni. Rezultatele trimestriale vor fi anunţate în 25 aprilie.

Samsung se confruntă cu majorarea concurenţei la vânzarea de smartphone-uri, deoarece companiile caută să intre pe acest segment în creştere rapidă.

Rivalele Apple (SUA), HTC (Taiwan) şi grupurile chineze Lenovo, ZTE şi Huawei încearcă să-şi majoreze cota de piaţă, ceea a dus la scăderea preţurilor la telefoanele mobile inteligente şi reducerea marjelor de profit.

Samsung a vândut în trimestrul patru al anului trecut 86 milioane de telefoane mobile inteligente – un nivel record – extinzându-şi dominaţia faţă de grupul american Apple Inc, care a anunţat, de asemenea, un număr record de telefoane iPhone vândute, arată datele firmei de cercetare Strategy Analytics.

Potrivit firmei de cercetare, în perioada octombrie – decembrie 2013, cota de piaţă a Samsung a urcat la 29,6%, înaintea Apple, care avea 17,6%.

Apple a vândut în trimestrul patru al anului trecut 51 de milioane de telefoane iPhone, dar cota sa de piaţă a scăzut de la 22% la 17,6%, pe fondul avansului grupurilor chineze Huawei Technologies şi Lenovo Group, care au vândut 16,6 milioane de telefoane mobile inteligente, şi, respectiv, 13,6 milioane de smartphone-uri, având o cotă de piaţă de 5,7% şi, respectiv, 4,7%.

În 2013, profitul operaţional al Samsung a crescut cu 27%, comparativ cu 2012, până la 26.800 de miliarde woni (34,2 miliarde de dolari), în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 14%, până la 228.700 de miliarde woni.

Pentru 2014, Samsung se aşteaptă la un prim semestru dificil, fiind preconizată o scădere a vânzărilor de smartphone-uri şi tablete comparativ cu perioada similară a anului trecut. Această scădere va veni după mai multe trimestre consecutive în care Samsung a înregistrat profituri record, graţie în special vânzărilor de smartphone-uri Galaxy.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...