1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Samsung şi Apple pierd teren în faţa Huawei din cauza preţurilor prea mari la telefoane

Samsung şi Apple pierd din ce în ce mai mult cota de pe piaţa smartphone-urilor către Huawei, potrivit unui studiu derulat de compania de cercetare Gartner, consumatorii fiind deranjaţi de preţurile ridicate pentru modele premium.

24 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Potrivit studiului, cota companiei Huawei de pe piața smartphone-urilor a urcat până la aproape 15% în cele trei luni încheiate în decembrie 2018, în creștere cu 4 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului precedent.

Concurenții Samsung și Apple continuă să fie pe primul și al doilea loc în ceea ce privește cota de piață, acoperind aproximativ 17 și 16% din industrie.

Cu toate acestea, ambele au pierdut cota de piață în al patrulea trimestru față de anul trecut, potrivit cifrelor. Cota Apple a scăzut cu 2 puncte procentuale, în timp ce Samsung a scăzut cu aproximativ 1 punct procentual.

"Apple a pierdut într-adevăr o mulțime de lucruri, mai ales atunci când vine vorba de piețe emergente cum ar fi China", a declarat Anshul Gupta, director senior de cercetare la Gartner, într-un interviu pentru CNBC. "Ceea ce vedem în China este că principalii jucători chinezi au ridicat semnificativ calitatea smartphone-urilor lor."

Apple a vândut 64,5 milioane de unități iPhone în al patrulea trimestru din 2018, a estimat Gartner. Volumul este cu aproape 12% mai mic față de aceeași perioadă din anul precedent, marcând cel mai dramatic declin trimestrial al vânzărilor iPhone de la primul trimestru al anului 2016.

Compania a declarat că micşorarea vânzărilor în ansamblu este cauzată în mare parte de performanța scăzută din China. Potrivit celor mai recente rezultate, veniturile iPhone au scăzut cu 15% în primul trimestru faţă de anul trecut, despre care CEO-ul Tim Cook a spus la acea vreme a fost rezultatul faptului că clienţii "schimbă iPhone-ul mai rar decât în trecut" și "factori macroeconomici, în special în piețele emergente".

Gupta a spus: "Când vă uitați la telefoanele inteligente flagship de la Huawei sau Oppo și Vivo, observăm că au caracteristici pe care le puteți găsi în gama de vârf de la Samsung și Apple, dar în același timp prețurile sunt destul de scăzute".

El a adăugat că iPhone-ul și Samsung Galaxy sunt considerate a avea doar "îmbunătățiri marginale" în timpul fiecărui ciclu de upgrade. Mai mult decât atât, valoarea aproximativă de 1.000 de dolari a dispozitivelor high-end îi face pe consumatori să se îndreapte din ce în ce mai mult spre telefoane mai ieftine, cum ar fi Huawei și alte mărci din China care oferă specificații similare.

Chiar în urmă cu o zi, Samsung a dus prețuri ridicate la o nouă extremă, lansând telefonul pliabil de 1.980 de dolari, noul Galaxy Fold. Analiştii au început deja să avertizeze că preţul poate fi prea scump pentru a atrage cumpărători.

Nici Huawei nu a fost lipsit de propriile probleme, însă acestea se referă mai mult la presiunea politică decât la preocupările legate de preț și inovare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO